Mladi Vatreni nakon dramatičnog raspleta osigurali Euro: Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku

Hrvatska U21, Pula

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija igrat će 2021. godine na europskoj smotri najboljih, nakon turbulentnog, ali uspješnog puta kroz kvalifikacije.

Nakon visoke pobjede nad Litvom u Puli (7:0) te pobjede Grčke nad Škotskom (1:0), mladi Vatreni osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijskoj Skupini 4 za odlazak na Europsko prvenstvo, a rezultati u ostalim skupinama omogućili su im plasman među pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Hrvatska će tako od 24. do 31. ožujka 2021. godine zaigrati u grupnoj fazi, a u slučaju prolaska skupine, od 31. svibnja do 6. lipnja 2021. igrati utakmice drugog kruga europske smotre.

Na europskim smotrama mladih reprezentacija Hrvatska je zaigrala 2000. i 2004. godine te na posljednjem izdanju 2019. godine, u Italiji i San Marinu.

Uz domaćine Mađarsku i Sloveniju, vizu za Europsko prvenstvo zasad su izborili još Hrvatska, Rusija, Švicarska, Nizozemska, Danska, Španjolska, Engleska, Francuska, Italija, Portugal, Njemačka i Češka, koja je zauzela prvo mjesto u Skupini 4.

“Situacija je bila specifična nakon te utakmica sa Škotima. Svakim danom smo ostajali bez nekolicine igrača, naposljetku nastupili bez sedmorice prvotimaca te nije bilo idealne pripreme. Ipak, dečki su ostali ozbiljni, odradili svoj dio…”

“Ja sam zadovoljan s 95 posto svega što smo odradili otkako sam postao izbornik, a onih pet minuta mladenačkog ‘blackouta’ mogu razumjeti,” poručio je nakon dvoboja Bišćan.

“Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način – efikasno, kombinatorno i ozbiljno. Kvalifikacije su bile čudne, ali igrači su uvijek motivirani. Danas su bili smireni, pametni, nije im želja zamaglila prosuđivanje koje bi ih odvelo u nemirne vode. Ne samo da znaju igrati, nego se znaju i natjecati, a to im je važno za daljnju karijeru,” naglasio je izborni, prenosi hns-cff.hr.

Hrvatska: Kotarski, Štefulj, Šverko (83′ Krizmanić), Vušković, Šutalo, Moro (77′ Đurasek), Bistrović, Vuk (46′ Ivanušec), Špikić (83′ Bogojević), Divković (77′ Dolček), Musa. Izbornik: I. Bišćan.

NOGOMET