Mladost izborila odlučujući dvoboj za naslov prvaka: Idemo u Dubrovnik puni samopouzdanja i želje!

HAVK Mladost

Vaterpolisti HAVK Mladost pobijedili su Jug Adriatic osiguranje u četvrtoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske te su tako izborili odlučujuću utakmicu za trofej!

Žapci su dominirali gotovo cijelu utakmicu i na kraju slavili rezultatom 12:8 (1:3, 5:1, 3:1, 3:3).

Od prve do posljednje minute Mladost je igrala čvrsto, spremno i organizirano, a odličnom obranom posebno se istaknuo vratar Mladosti Ivan Marcelić koji je zaustavio 13 pokušaja Dubrovčana.

Najefikasniji je bio Josip Vrlić s tri pogotka, slijedili su ga Cosmin Alexandru Radu, Lovre Miloš, Luka Bukić i Ante Visković svaki s po dva gola, dok se Marin Dašić jednom upisao u listu strijelaca.

“Fantastična utakmica. Vratili smo se pravom igrom po ne znam koji put. Idemo u Dubrovnik puni samopouzdanja i želje. Pokazali smo te dokazali sebi i drugima da možemo i znamo. Odigrali smo kvalitetnu vaterpolsku predstavu i sve ćemo napraviti da u Dubrovniku vratimo naslov nakon 13 godina u Zagreb,” istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

“Odigrali smo sve ono što smo dogovorili. Pokazali smo zube. Promijenili smo pristup nakon prve dvije utakmice. Mislim da smo pobjedom u Dubrovniku dokazali sami sebi da možemo te takvu igru ponovili i u Zagrebu. Izjednačili smo seriju i sada idemo u Dubrovnik probati osvojiti Prvenstvo Hrvatske,” zaključio je igrač HAVK Mladosti Franko Lazić.

Petu, odlučujuću utakmicu finalne serije Mladost će s Jugom igrati u srijedu, 26. svibnja, u 17.55 sati na bazenu u Gružu.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI