Mladost, Jug i dva Jadrana bore se na Savi za regionalni naslov: Nadamo se podršci s tribina

Ivan Asić, Jadran Split

Pobjednik Regionalne vaterpolske lige odlučit će se ovog vikenda na bazenu Mladosti. U petak 19. travnja u prvoj polufinalnoj utakmici od 18.30 sati sastaju se Jadran Herceg Novi i Jug CO, dok će od 20.15 sati u bazen domaćin Mladost i splitski Jadran.

Finale je na rasporedu u subotu, 20. travnja u 17 sati.

Ulaz ne sve utakmice je besplatan.

Zagrebačka Mladost završila je regularni dio regionalne sezone na prvom mjestu te je time osigurala domaćinstvo završnog Final Four turnira.

Žapci vjeruju kako mogu iskoristiti prednost svog bazena i osvojiti titulu…

”Uoči Final Foura i naše polufinalne utakmice s Jadranom sam optimist. Nadam se da će nas publika podržati u velikom broju, trebamo podršku naših navijača. Mišljenja sam da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, nadam se da dobrom rezultatu i prolasku u finale. Jadran je pokazao da je vrlo dobra, na trenutke i odlična ekipa. Nadam se da ćemo za utakmicu u petak biti kompletni, proći u finale i spremno dočekati protivnika koji nas tamo čeka,” izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost i Jadran susreli su se prošle subote u Ligi prvaka u kojoj je pobjedu odnijela splitska momčad te trener Ivan Asić ne skriva svoj optimizam za ponovni susret u petak.

”Mislim da će Final Four biti izuzetno interesantan. Kada gledamo trenutnu formu, Jug je prvi favorit bez obzira na to što je Mladost bila prva u regularnom dijelu. Što se tiče utakmice između Juga i Herceg Novog te nas i Mladosti mislim da će utakmice biti neizvjesne. Vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svjetlu i odigrati jedan kvalitetan Final Four!”

Jug je regularni dio Regionalne lige završio na trećem mjestu, a Dubrovčani su izborili i plasman u Final Eight Lige prvaka. Ipak, trener Juga Vjekoslav Kobešćak ističe da će ovogodišnja završnica biti neizvjesna.

”Očekuje nas puno neizvjesniji Final Four nego prošle dvije-tri sezone. Nastupaju tri momčadi koje su u Ligi prvaka, a od toga je jedna izborila nastup na Final Eight, i jedna momčad koja je igrala protekli vikend finale Eurokupa. Dakle, vrlo zanimljiv završni turnir, nema izrazitog favorita i to je jedna lijepa pozivnica za navijače!”

Jadran Herceg Novi u Zagreb dolazi nakon finala LEN Eurokupa u kojem je ipak bolji bio francuski Marseille.

”Final Four Regionalne lige za nas dolazi u teškom trenutku, nakon poraza u finalu Eurokupa. Moramo se oporaviti psihološki prije dolaska u Zagreb i utakmice s najboljom ekipom u regiji, Jugom. Imamo dosta iskustva s njima, ali nismo imali puno uspjeha posljednjih godina. Pokušat ćemo pokazati da nismo slučajno završili ispred njih na tablici, za nas utakmica mora biti bez greške ako im želimo parirati. Izazov je igrati Final Four i moramo pokazati da naša sezona nije slučajna,” najavio je trener Jadran Herceg Novog Vladimir Gojković.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI