Mladost predstavila momčad za novu sezonu: Želimo nastaviti s vraćanjem trofeja u Zagreb

HAVK Mladost

Vaterpolisti HAVK Mladosti spremni su za novu sezonu u kojoj će se ponovno natjecati u Ligi prvaka, prvenstvu i Kupu Hrvatske te Regionalnoj ligi, u kojoj brane titulu pobjednika…

HAVK Mladost je svoju momčad predstavila u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Iako naizgled neobično mjesto, podsjeća da su mnogi Žapci ili studenti ili već akademski obrazovani, što je rijetkost u svijetu vrhunskog sporta.

Prvi ispit sezone Mladost očekuje ove subote, 21. rujna u 18 sati, kada na bazenu uz Savu u Regionalnoj ligi dočekuju splitskog Mornara. Ulaz na utakmicu je besplatan.

”Momčad se kompletirala 26. kolovoza, a nakon početnih priprema krenuli smo na sparing utakmice i nakon dvije faze mogu reći da je prvi dojam dobar. Zadovoljan sam, imamo dobru ekipu i ove godine možemo napasti trofej Kupu Hrvatske, Prvenstva Hrvatske i Regionalne lige. U Ligi prvaka naša je skupina nešto lakša tako da vjerujemo da možemo biti među četiri momčadi koje prolaze u posljednjih osam,” izjavio je trener Zoran Bajić.

Mladost je svoje redove pojačala reprezentativcima Lukom Bukićem i Josipom Vrlićem, iskusnim Splićaninom Aljošom Kuncem te ponajboljem američkom vaterpolistom Alexom Bowenom.

”Odradili smo sparing utakmice s jakim europskim ekipama i naša igra daje nam za pravo nadati se dobrim rezultatima u idućoj sezoni. Nadam se da ćemo nastaviti kako smo i završili, a to je vraćanje trofeja u Zagreb. Naravno, bitno je da nam bude dobro zdravlje, to je preduvjet svega što želimo napraviti,” izjavio je kapetan HAVK Mladost Ivan Marcelić.

Boje Mladosti branit će, uz kapetana Marcelića, još i Lovre Miloš, Cosmin Radu, Miloš Ćuk, Franko Lazić, Luka Bukić, Konstantin Harkov, Aljoša Kunac, Alex Bowen, Josip Vrlić, Jerko Jurlina, Jerko Anzulović, Luka Bajić, Matias Biljaka, Tomislav Stipo Samardžić, Luka Brnetić, Roko Požarić, Marko Miškić, Davorin Šulekić, Toni Bušić i Martin Papež. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener vratara Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić te kondicijski trener Pero Kuterovac.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI