Mladost slavila u Splitu, u hrvatskom derbiju u Ligi prvaka: Otvaramo si ‘vrata raja’

HAVK Mladost

U dvoboju trećeg kola vaterpolske lige prvaka zagrebačka Mladost je slavila u Splitu kod Jadrana rezultatom 10:12 (1:1, 3:4, 5:4, 1:3). Žapce je predvodio Antonio Petković s tri pogotka, a Miloš Ćuk, Cosmin Radu i Lovre Miloš dodali su svaki po dva.

Bila je to prva utakmica Lige prvaka na poljudskom bazenu nakon 2000. godine.

“Odlična utakmica, izvrstan otpor Jadrana. Mi smo u konstantnoj natjecateljskoj formi. Individualno i kolektivno vrlo dobra obrana, dobar igrač više, vrlo dobar pozicijski napad i obrana, što polako postaje naš ‘forte’. U obrani igramo organizirano i disciplinirano, želja mi je da tako nastavimo. Velika pobjeda u Ligi prvaka i na neki način si otvaramo ‘vrata raja’, “ izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Anđelo Šetka postigao je tri gola za poražene, Aljoša Kunac dvaput se upisao u listu strijelaca.

Na ulasku u posljednju četvrtinu rezultat je bio poravnat (9:9)…

“Izvrsna pobjeda Mladosti, svi igrači dali su sve od sebe da izborimo ovu pobjedu. Nadam se da ćemo se nastaviti raditi i zalagati se kao večeras. Strašno bitna pobjeda za Final 6, iako je za to još prerano. Mislim da možemo igrati sa svima. Odigrali smo agresivnu utakmicu, primili smo neke golove koje nismo smjeli, ali napad je odradio svoje i idemo dalje,” naglasio je Petković nakon dvoboja.

U istoj skupini je i Jug CO, koji u srijedu od 19 sati u svom Gružu dočekuje Szolnoki.

Rezultati by SofaScore

(Foto: HAVK Mladost)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI