Mladost šokirala Jugaše: Imamo finale!

HAVK Mladost

Zagrebačka Mladost je napravila malu senzaciju te je u drugoj utakmici finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske svladala Jug CO te je tako poravnala rezultat prije povratka u Gruž.

Gosti su na poluvremenu vodili s 3:0, ali su do kraja dvoboja zabili su tek dva pogotka i Žapci su na kraju slavili sa 6:5 (0:2, 0:1, 3:1, 3:1).

Pavo Marković i Radu su postigli svaki po dva pogotka, dok su jednom precizni bili Ivan Domagoj Zović i Lovre Miloš. Garcia je bio dvostruki strijelac za Jug, a po jednom su zabijali Loren Fatović, Viktor Rašović i Luka Lozina. Marcelić je imao 11 obrana, baš kao i Bijač na gostujućoj strani.

“Još jedanput sam ponosan na ove momke. Fanatična borbenost i velika pozitivna agresivnost nas je dovela do pobjede. Imali smo igru od samog početka ali nam lopta u prvom dijelu utakmice nije htjela u mrežu, no mi smo vjerovali. Držali smo visoki intenzitet igre i znali smo da moramo biti nagrađeni. Na kraju nam se osmjehnula pobjede protiv jedne fantastične ekipe ako što je Jug. Bili smo hrabri, željni pobjede koja nam puno znači da se vratimo psihički nakon onog debakla u prvoj utakmici. Pokazali smo ovom pobjedom da nismo ovdje slučajno,” rekao je trener Mladosti Zoran Bajić.

“Jug je i dalje favorit. Jako smo se potrošili u zagrebačkoj utakmici, a sljedeća utakmica je za dva dana. Probat ćemo se resetirati, psihološki dignuti i pružiti u Dubrovniku što kvalitetniju partiju. Vjerujem u moje mladiće i vjerujem da će i ta utakmica biti dostojna finala,” prenosi službena klupska stranica.

Pavo Marković je briljirao protiv bivšeg kluba: “Fantastična utakmica i to posebno u posljednje dvije četvrtine. Ušli smo agresivno od samog početka iako nas je mučila realizacija. Kasnije je sve sjelo na svoje i čestitam svim svojim suigračima na pobjedi protiv Juga. Ako opet uđemo agresivno naravno da se može ova igra preslikat i u Dubrovniku. Jugaši možda večeras nisu odigrali najbolju utakmicu, ali su i dalje favoriti u finalu. Mi ćemo i u Gružu nastojati pokazati lice slično današnjem.”

Kapetan Marcelić bio je jedan od ključnih karika ovog velikog slavlja: “Trudili smo se, plivali od samog starta, ali nažalost u početku i promašivali. Bitno je da u tim trenucima nismo klonuli duhom već smo vjerovali da nas mora krenuti. Ponovo smo pokazali karakter jer nam ovo nije prvi puta da smo se vratili u utakmicu. Također smo pokazali da je ono u Dubrovniku bio sam loš dan i siguran sam da ćemo u utorak odigrati puno bolje tamo. Sad se moramo malo odmoriti, analizirati pogreške kojih je i danas bilo. Trebamo raditi na sebi, ne odustajati i rezultati će doći.”

Trener Jugaša Vjeko Kobešćak čestitao je ‘svojoj’ Mladosti na zasluženoj pobjedi: “Čestitam Mladosti na velikoj borbi i boljoj igri danas. Produžila se finalna serija što je pokazatelj da hrvatski vaterpolo ima kvalitetu. Dosta mi je više priča kako ovo sve ne valja ništa da je ovo finale nezanimljivo. Nadam se da će sada publika uživati te da će doći u velikom broju i u Dubrovnik i ponovo u Zagreb. Mi u Hrvatskoj imamo vaterpolo, imamo pravo finale.”

Idući dvboj igra se u Dubrovniku u utorak od 18 sati, a trofej će podignuti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Žabice povele protiv POŠK-a

U prvoj utakmici finala kod djevojaka ŽAVK Mladost je sa 17:8 (3:2, 6:4, 2:0, 6:2) svladao OVK POŠK.

“Moram priznati da sam šokirana s podatkom da smo dali čak 17 golova, jer ipak smo igrali protiv POŠK-a. No, rekla sam igračicama i da ništa još nije gotovo ,” poručila je nakon utakmice Mia Šimunić, trenerica vaterpolistica Mladosti.

ŽAVK Mladost: Nataša Šerkinić, Lea Gegić, Petra Županić, Sara Kontek, Dina Lordan(7), Matea Skelin(2), Mia Topić, Katarina Tufeković, Petra Bukić(3), Kiara Brnetić(2), Lidija Crnički(1), Leona Janković, Tereza Balić(2), Trener: Mia Šimunić

OVK POŠK :Irena Barišić, Paula Bradašić, Dora Vujević, Marta Tiozzo, Elena Vukelić, Magdalena Butić, Magdalena Majlat, Jelena Butić, Leonarda Pavić(1), Ivana Butić, Bruna Barišić(1), Domina Butić(6), Lea Lolić, Klaudija Stana Jurić, Trener: Dragan Matutinović

(Foto: HAVK Mladost)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI