Mladost vratila trofej prvaka u Zagreb nakon drame peteraca u Dubrovniku

HAVK Mladost

Trofej vaterpolskog prvaka Hrvatske vraća se u Zagreb nakon 13 godina. Mladost je u petoj utakmici finalne serije u fantastičnoj utakmici i nakon drame peteraca pobijedila Jug u Dubrovniku 11:12 (1:2, 3:2, 1:1, 2:2, 4:5). Iako su prve dvije utakmice izgubili, Žapci su u dvije utakmice seriju izjednačili, a u majstorici pobijedili i izborili titulu koju zagrebački klub nije osvojio od 2008. godine.

‘’Mislim da okrenuti 2:0 i pobijediti seriju mogu samo velike momčadi. Mislim da je ovo bila vaterpolo poslastica, bili smo spretniji i sretniji, zasluženo pobijedili i naplatiti sve ono što smo radili. Iznimno mi je drago da smo vratili naslov nakon 13 godina, pokazali smo da smo ozbiljna i europska momčad. Utakmica je završila petercima, a mislim da je to i bilo najpravednije. Pretpostavljao sam da će tako i završiti, to sam najavio igračima. Sreća prati hrabre i na kraju zasluženo slavlje,’’ izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Majstorica je pokazala sjajan vaterpolo s obje strane te je, kao i čitava serija, potvrdila koliko su izjednačena dva velika vaterpolska rivala. Nakon izjednačenja u posljednjoj minuti regularnog dijela Jug je izborio peterce, ali dva puta je Lorena Fatovića pročitao Ivan Marcelić. Konačni gol za pobjedu zabio je Cosmin Radu koji nakon ove sezone odlazi u mirovinu i tako posljednjim pogotkom karijere donio trofej i započeo euforiju Zagrepčana u Gružu.

”Teško mi je reći koji mi je najdraži trofej s Mladosti jer sam imao sreće i osvojio skoro svake godine neki trofej. Ali ako se moram odlučiti za jedan onda bi to bilo prvenstvo Hrvatske, to je bilo najteže! Osjećaj je odličan, još nisam svjestan što smo uspjeli. Prvi put u povijesti hrvatskog vaterpola je netko 0:2 okrenuo u 3:2, a to je i inače rijetko u sportu. Pamtit ću tu utakmicu zauvijek, uspjeh mi je još draži budući da mi je posljednja utakmica karijere. Ali treba istaknuti da nisam samo ja glavni glumac, svi smo mi u Mladosti svojim dijelom pridonijeli pobjedi,” poručio je junak Mladosti.

”Kada sam vidio da je Marcelić obranio peterac, počeo sam se smijati jer sam znao da je gotovo i da smo osvojili titulu prvaka Hrvatske. Moram priznati da ni u najljepšim snovima nisam mislio da ću moći završiti karijeru na takav način i to mi je velika čast. Kada sam vidio loptu u golu, osjećaj je bio neopisiv,” dodao je 39-godišnji Rumunj.

”Što reći o Cosminu, a da to svi već ne znaju? Fantastičan igrač, prvenstveno izvanredan čovjek i veliki profesionalac koji je sve svoje klupske obaveze do zadnjeg trenutka izvršavao besprijekorno. Nemam riječi s kojima bih mu zahvalio za sve što je učinio za naš klub i naše druženje koje je trajalo četiri godine. Bio je lider, osoba u koju sam imao ogromno povjerenje, nikad nije iznevjerio ni mene ni suigrače. Uvijek je bio primjer, a vjerujem da će mnogim mladim suigračima ostati uzor!” poručio je strateg Žabaca.

Ivan Marcelić proglašen je za najboljeg vratara, a Andro Bušlje za igrača sezone.

‘’Danas su svi golovi bili ključni, to je uvijek sreća i lutrija. Čestitam svim igračima koji su sudjelovali jednim atomom snage u ovoj seriji. Mislim da smo u posljednje tri utakmice pokazali da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj,” izjavio je nakon pobjede Andro Bušlje.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI