Mladostašice nakon dramatičnog okršaja i ‘zlatnog seta’ do prvog europskog četvrtfinala nakon 26 godina

Mladost HAOK

Odbojkašice zagrebačke Mladosti izborile su četvrtfinale CEV kupa nakon dramatičnog okršaja s mađarskom ekipom Fatum Nyiregyhaza u Zagrebu.

U prvom dvoboju su poražene 3-2, na svom parketu su dobile identičnim rezultatom i odluka je pala u ‘zlatnom setu’…

Mladostašice su sjajno otvorile prvi set, nastavile furiozno i u drugom do rezultata 19:17 i nestanka struje u dvorani Doma odbojke Bojan Stranić.

Nakon 40-minutne pauze susret se nastavio, Zagrepčanke su osvojile i drugi set, no tada se bude Mađarice i vraćaju susret u egal, osvajanjem dva seta.

Odlučujući peti set uvjerljivo je otišao na stranu odbojkašica Mladosti, a pobjedu u drami zlatnog seta osigurala je raspoložena trojka Mladosti, Butigan – Pavičić – Vrbanc.

Upravo su Božana Butigan, Katarina Pavičić i Valentina Vrbanc bile najbolje u pobjedničkim redovima s po 18 poena, a sjajna reprezentativka Butigan upisala je i 3 asa te 9 blokova.

U mađarskim redovima najefikasnija je bila iskusna Olena Limareva s 26 poena, čije su dvije pogreške osigurale veliko slavlje zagrebačkog Doma odbojke.

Mladost će u četvrtfinalu CEV kupa igrati protiv poljskog Chemik Policea, u svom prvom četvrtfinalu nekog europskog kupa nakon 26 godina.

HAOK Mladost Zagreb – Fatum Nyiregyhaza 3:2 (25:20, 25:22, 19:25, 23:25, 15:8) 

ZLATNI SET – 19:17

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,