Modrić: Dolazi nam veliki suparnik, a mi volimo takve utakmice

Rijeka, Rujevica

Dvoboj s Engleskom u Ligi nacija večeras na Rujevici najavio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ove godine najbolji igrač svijeta, Luka Modrić.

Luka je u Rusiji osvojio i Zlatnu loptu, a dobro se sjeća polufinala Svjetskog prvenstva u kojem smo nakon produžetaka izbacili upravo Engleze.

“Očekuje nas vrlo važna utakmica, pogotovo s obzirom na to da želimo isprati dojam i gorak okus iz Španjolske. Vidjet ćemo koliko je Engleska napredovala nakon Svjetskog prvenstva – većinu sastava čine im isti igrači, ali zbog ozljeda imaju i neke nove. Bit će teško, u nenogometnom ambijentu i moramo se prilagoditi tome, ali nadam se dobroj igri i pozitivnom rezultatu. Prazne tribine nikome nisu prednost, uvjeti su takvi kakvi jesu i moramo dati sve od sebe.”

“Nisam mislio da su nas engleski igrači podcijenili, već ljudi koji ih okružuju poput medija ili navijača, i činilo nam se da nas ne cijene. Bila nam je to dodatna motivacija, iako nam je polufinale Svjetskog prvenstva ionako bilo dovoljno veliki motiv samo po sebi,” pojasnio je Luka.

Liga nacija ima svoje prednosti: “Svatko ima svoje mišljenje. Kada igramo slabe utakmice, pitamo se zašto su slabe, a kada igramo jake, žalimo se da su prerano došle. Smatram da je Liga nacija dosta dobra, utakmice su u skladu s izbornikovim željama jer možemo vidjeti kako funkcioniramo protiv najboljih na svijetu. Naravno, nakon emotivnog pražnjenja na Svjetskom prvenstvu sve nam je prebrzo, možda smo u Elcheu ipak bili malo opušteni u glavama i pokazalo se da se tada događa ono što se dogodilo u Španjolskoj, ako nismo na 100 posto. Ima mnogo razloga zašto nismo bili na potrebnoj razini, ali opet nam slijedi veliki suparnik, a mi volimo takve utakmice.”

Dvoboj na Rujevici počinje u 20.45 sati, ali bez prisustva gledatelja zbog kazne.

NOGOMET