Modrić: Svi moramo puno bolje, navijači imaju pravo biti nezadovoljni

Modrić, UEFA

(Foto:Steve Bardens – UEFA/UEFA via Getty Images)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača utakmice Hrvatske i Češkem koja je završila bez pobjednika 1:1.

Vatreni su osvojili prvi bod i protiv Škotske u posljednjem kolu sami odlučuju o svojoj sudbini. Pobjeda osigurava prolaz u osminu finala, a prolazak skupine može se dogoditi i uz remi…

“Slažem se da dojam nije dobar, pogotovo što se tiče prvog poluvremena, kada nismo bili pravi. Vrlo smo loše ušli u utakmicu, bez samopouzdanja i vjere u sebe, bili smo dosta nesigurni. Drugo je poluvrijeme izgledalo dosta bolje, ali ne onako kako želimo i možemo. Uvukla se nesigurnost, ne prezentiramo igru kakvu objektivno trebamo prikazati,” analizirao je Modrić.

“Imamo zadnju utakmicu protiv Škotske, a igra nam jedino pobjeda i moramo biti puno bolji želimo li proći skupinu. Moramo promijeniti ‘čip’ do te utakmice; svi moramo puno bolje, od prvog do zadnjeg igrača. Ne popravimo li se, bit će vrlo teško,” dodao je kapetan.

Igrači nisu zadovoljni kako izgledaju na terenu…

“Od početka kvalifikacija za SP igra nam je daleko od idealne, daleko od onoga kako smo navikli igrati. U kvalifikacijama za EP igrali smo dobro – oba puta protiv Slovačke, protiv Mađarske i Walesa kod kuće – ali trenutačno to nije ona Hrvatska koju svi priželjkujemo. Navijači imaju pravo biti nezadovoljni, a mi prvi znamo kada nije dobro. Moramo se skupiti, vjerovati u sebe, biti pozitivni i baciti se na glavu. Moramo ‘gristi’, biti agresivni, pokazati ono što nas je uvijek krasilo; to moramo hitno vratiti, nema više vremena za ostalo. Svjesni smo da moramo pobijediti i to je po meni dobra stvar,” prenosi hns-cff.hr.

Dvoboj sa Škotskom igra se u utorak od 21 sat na Hampden parku u Glasgowu, a u isto vrijeme igraju Engleska i Češka.

NOGOMET