Modrić: Uživam i guštam igrati za reprezentaciju; Perković: Imamo junačko srce!

Modrić, Instagram

Luka Modrić osvojio je još jedan trofej. U tradicionalnim izboru Sportskih novosti proglašen je sportašem godine…

“Sve bih nagrade zamijenio da smo mogli osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali nažalost nije se to dogodilo. Tugu je zamijenila sreća kad smo vidjeli sve naše ljude, kad smo doživjeli onakav doček…”

Kapetana Vatrenih još ćemo neko vrijeme gledati u reprezentativnom dresu: “Moram biti iskren, ja sam odlučio sa srcem. Koliko god drugi govore i misle da je ovo bio idealan trenutak da se oprostim od reprezentacije, ja to tako ne mislim. Srebro iz Rusije, bez obzira na to što će se događati u budućnosti, ništa ne može potamniti. Uživam i guštam igrati za reprezentaciju i bit ću tu dok god budem mogao.”

“Svim je reprezentativcima drago da smo dobili ovo prestižno priznanje jer je konkurencija u Hrvatskoj stvarno velika. Sretni smo, i 2018. godina ostat će zauvijek zapamćena, a jedva čekamo okupljanje u ožujku, da krenemo u nove pobjede – prema Europskom prvenstvu 2020. godine”, istaknuo je.

“Meni osobno, svaka je nagrada posebna i ima svoju draž, a najemotivnija mi je nagrada ipak srebro iz Rusije. Svojoj obitelji ne mogu dovoljno zahvaliti, oni su mi najvažnija podrška, pogotovo u teškim trenucima. Hrvatska – srećom – ima brojne uspješne sportaše i zato hvala sportskim novinarima na ovom priznanju. Velika je čast biti najbolji u takvoj konkurenciji. Čestitam svim ostalim sportašima i sportašicama na uspjesima i na uloženom trudu”, dodao je Modrić.

Najbolja sportašica je Sandra Perković: “Ono što mi imamo, a drugi nemaju je junačko srce. Kad je najteže znamo da 4,5 milijuna hrvatskih stanovnika navija za nas i da smo mi njihov ponos i dika. Tada izvučeš iz sebe još tih dodatnih posto koje si mislio da nemaš i to te nekako pokrene da postaneš to što jesi…”

Najbolja momčad je naravno hrvatska nogometna reprezentacija, a najboljom ekipom u Hrvatskoj proglašena je reprezentacija u samostrelu, koja je u prošloj godini osvojila naslov europskih prvakinja u sastavu Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar.

“To je srebro veliki uspjeh, a ova je godina bila najbolja godina hrvatskog nogometa i sporta uopće. Sve zasluge pripadaju igračima, pokazali su zajedništvo i sve ono što treba krasiti sportaša. Što više gledam te scene, osjećaj je jači, a emocije nikada neće proći – one ostaju za cijeli život”, poručio je izbornik Zlatko Dalić, prenosi hns-cff.hr.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prisjetio se i početka Dalićevog mandata: “Izvršni odbor HNS-a imao je tešku zadaću poslije one utakmice s Finskom, no uvijek joj se odgovorno posvetimo, a Dalićev je odgovor da će biti u aerodromskoj zgradi prije leta za Ukrajinu potvrdio da smo odradili pravi posao. Zato hvala Izvršnom odboru na jednoglasnoj potpori jer ovo je bila nezaboravna godina. Naša najvažnija stavka ostaju mlađe selekcije, kroz koje se stvaraju igrači i zato idemo još jače i još bolje u 2019. godinu, da odemo i na Olimpijske igre”.

Nagradu ‘fair-play’ dobio je pobjednik Svjetskog kupa u BMX biciklizmu Marin Ranteš, koji je izravnom konkurentu na svjetskom prvenstvu posudio kotač te zbog toga izgubio zlatno odličje.

Posebna priznanja ‘sportski pothvat za sva vremena’ dobili su pobjednička hrvatska Davis Cup reprezentacija, veslački svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara Martin i Valent Sinković te svjetski jedriličarski prvaci u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela.

NOGOMET