Mršić objavio kandidate za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: Većina igrača je iz naše lige, na popisu i Hezonja

Veljko Mršić, HKS, Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija uskoro kreće u novi kvalifikacijski ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Prvi dvoboj Mršićeve izabranike čeka 25. studenog u Draženovom domu protiv Slovenije, a tri dana kasnije je na rasporedu gostovanje u Finskoj.

“Radi se o širem spisku koji ćemo skratiti nakon srijede i odigranog 11. kola HT Premijer lige. Naime, većina je igrača iz naše lige, a do tada će se iskristalizirati situacija s ozljedama i eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom,” pojasnio je Mršić.

Okupljanje reprezentacije počinje u subotu 20. studenog, a do ponedjeljak bi svi pozvani trebali biti na okupu.

Na širem popisu su trenutno Roko Badžim – Szolnok, Darko Bajo – KK Split, Josip Batinić – KK Cedevita Junior, Danko Branković – KK Cibona, Filip Bundović – KK Cedevita Junor, Mateo Čolak – KK Široki, Dario Drežnjak – KK Zadar, Mateo Drežnjak – KK Cibona, Tomislav Gabrić – Elan Chalon, Lovro Gnjidić – KK Cibona, Mario Hezonja – UNICS Kazan, Antonio Jordano – KK Zadar, Mate Kalajžić – KK Gorica, Filip Krušlin, Pavle Marčinković – KK Zadar, Marin Marić, Dominik Mavra – KK Zadar, Toni Perković – KK Split, Roko Prkačin – KK Cibona, Krešimir Radovčić – KK Cibona, Roko Rogić – Szolnok, Matej Rudan – Mega Vizura, Antonio Vranković – KK Cibona
i Karlo Žganec – KK Split.

“Pozvao sam ranije skupinu igrača koje želim dodatno provjeriti, primjerice Filipa Krušlina i Marina Marića, koji u ovom trenutku nemaju klubove te još neke igrače koji nisu među 24, a koje želim vidjeti na treningu jer na njih računam u budućnosti,” naglasio je hrvatski izbornik.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se igraju u šest kvalifikacijskih ciklusa po dvije utakmice, podijeljenih u 1. i 2. krug, kao što je bio slučaj i s kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo. Sljedeći ciklusi su iduće godine u veljači, lipnju, kolovozu i studenom te u veljači 2023. godine.

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA