Mulaomerović otišao iz Cibone: Ponudili su mi mjesto pomoćnika, to je ponižavajuće!

Mulaomerović, KK Cibona

Nakon što je u još jednoj turbulentnoj sezoni Cibonu odveo do finala domaćeg prvenstva i senzacionalno natjerao Cedevitu da naslov obrani tek u petoj utakmici završnice doigravanja, Damir Mulaomerović više neće biti trener Vukova.

Uprava kluba, koja je pod ‘čeličnom rukom’ čelnika Grada Zagreba, Mulaomeroviću je nakon isteka važećeg ugovora ponudilo funkciju pomoćnika još nepoznatom treneru, što je prije svega ponižavajuće za klupsku legendu, koji se u godinu i pol dana dokazao na klupi.

“To je podcjenjujuća i ponižavajuća odluka, koju sam odbio. Cibona se okrenula nekom drugom putu na kojem nema mjesta za mene. Neću ulaziti u razloge, ali želim joj sve najbolje u budućnosti,” poručio je razočarano Mula, koji će ljetne mjesece iskoristiti u kampu NBA momčadi Brooklyn Netsa, kao jedan od stratega stručnog stožera u tamošnjoj Ljetnoj ligi.

“Htio bih zahvaliti Zagrepčanima koji su prepoznali moj rad i rad mojih igrača,” dodao je.

‘Cipelu’ je na kraju ove sezone dobio i Veljko Mršić, koji je s Cedevitom ove sezone obranio naslov prvaka Hrvatske, igrao finale ABA lige i ušao u TOP 16 Eurokupa.

KOŠARKA