Mužinić i Dretar Karić u Kini osvojile ekipno srebro i pojedinačne bronce: Igrale smo fenomenalno, nikad bolje!

HPO, Radionica za novinare, Stolnotenisačice

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su u Pekingu srebro u ekipnom dijelu natjecanja i pojedinačne bronce, u kategoriji 3 na Otvorenom prvenstvu Kine za stolnotenisačice i stolnotenisače s invaliditetom.

Anđela Mužinić je u polufinalu izgubila od aktualne paraolimpijske pobjednice, Kineskinje Xue Juan (1:3): “Naravno da nije sramota izgubiti od ponajbolje Kineskinje i osvajačice zlatne medalje s POI u Riju. Osvojila sam broncu te sam samim time zadovoljna. Kako sam već ranije najavila da je ovo za mene kontrolno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u Celju u listopadu, moja igra bila je na razini mojih 90 posto mogućnosti te vjerujem da imam dovoljno prostora za daljnji napredak.”

Helena Dretar Karić također je osvojila broncu porazom 2:3 od Kineskinje Li Qian, srebrne iz Rija.

Mirjana Lučić u kategoriji 10 nije prošla skupinu, gdje je upisala jednu pobjedu i dva poraza.

Mužinić i Dretar Karić su u finalu ekipnog dijela natjecanja u finalu izgubile 1-2 od istih Kineskinja, Xue Juan i Li Qian.

“Ekipni dio natjecanja igrale smo fenomenalno. Mogu slobodno reći nikad bolje. U finalu smo imale realne šanse da po prvi put dobijemo najbolje Kineskinje. Izgubili smo dobiveni meč, jer smo pri rezultatu 1:1 i našem vodstvu u trećem meču i petom setu pri našem vodstvu od 8:5 sve prosule što smo mukotrpno gradile. Grupu smo prošle s maksimalnim skorom od 2:0 protiv ekipa Kine II, Japana, Australije i Tajlanda“, izjavila je Anđela Mužinić.

U ekipnom dijelu natjecanja prvi meč je igra parova, a potom do drugog boda i pobjede se dolazi kroz pojedinačne mečeve. Veseli što su Anđela i Helena pobijedile Kinu II, koje su na svjetskoj rang listi među prve četiri igračice kategorije 3.

Ovaj jaki ITTF PTT turnir bio je dobra provjera prije Svjetskog prvenstva, koje je na rasporedu u listopadu u slovenskom Celju.

Na Otvorenom međunarodnom prvenstvu Kine nastupilo je preko 300 stolnotenisačica i stolnotenisača.

PARAOLIMPIJCI