Naglić: Suđeni smo jedni drugima! Nazor: Nemamo protiv Zadra pravo biti bahati!

Višnjik, Zadar

Približava nam se rasplet hrvatskog košarkaškog prvenstva, a prvi polufinalni par je veliki hrvatski derbi Zadra I Cibone. Prva utakmica na rasporedu je u subotu 12. svibnja od 19 sati u Krešinom domu na Višnjiku.

“Napokon je stiglo i to polufinale. Izgleda da smo ove sezone suđeni jedni drugima. Znamo da momčad Cibone može i zna puno više nego li su to prikazali posljednje vrijeme. Mi smo toga svjesni i ne zamaramo se razmišljanjima da je Cibona u lošoj formi”, ističe trener Zadra Aramis Naglić.

Ove sezone Zadar i Cibona susretali su se pet puta, od čega je Naglićeva momčad četiri puta izlazila kao pobjednik. Ipak, poraz u polufinalu kupa podsjetnik je da Vukovi mogu biti iznimno opasni.

“Nema nepoznanica, ali nema ni favorita. Igramo protiv momčadi koja ima tri aktualna reprezentativca. Protiv momčadi u kojoj se nalaze Žorić, Tomas, Rozić i Uljarević, ne možeš kazati da si favorit. Bit će to tvrde utakmice u kojima će pobjedu odnijeti detalji. Mi iskreno jedva čekamo početak utakmice. Veseli nas to polufinale i s takvim stavom i želimo ući u utakmicu.

Na poluvremenu subotnje utakmice organizirana je i nagradna igra u kojoj će netko iz publike biti u prilici osvojiti dres Dražena Petrovića, a posebni gosti bit će osnovnoškolski prvaci Hrvatske u košarci, OŠ Šime Budinića, srednjoškolski prvaci, Gimnazija Franje Petrića te polaznici OŠ Voštarnica.

“Došli smo do ovog polufinala nakon jedne odlične sezone i mislim da smo zaslužili ulazak u finale zbog svega što smo prikazali. Mi smo spremni, izgledamo dobro u kontinuitetu i to sada trebamo pretočiti u utakmice s Cibonom”, poručuje Naglić..

Trener Cibone Ante Nazor ne bježi od činjenice da je Zadar favorit u ovom susretu.

“Veselim se utakmici polufinala protiv Zadra. Utakmica koja ima dodatan naboj i koliko god mi je teško reći da je u ovom trenutku Zadar favorit, moramo biti pošten i naglasiti da je nekada u ovakvim situacijama puno slabiji Zadar dobivao puno bolju Cibonu. Iz tog razloga moramo biti maksimalno borbeni, motivirani i pokazati se u što boljem svijetlu”, izjavio je strateg Vukova.

“Nemamo pravo biti bahati u odnosu na Zadar jer je više puta pokazao dominaciju ove sezone. Utakmica u polufinala Kupa koju smo pobijedili daje nam za pravo nadati se. Nastojat ćemo pokazati određene adute ne bismo li bili što duže ravnopravni na terenu”, smatra trener Cibosa.

“Idemo na jedno teško gostovanje u Zadar. Malo smo se potrošili u četvrtfinalu više od planiranoga iako to ništa ne mora značiti. Na njima će biti sigurno veći pritisak jer su nas dobili više puta ove sezone. Mi smo ih pobijedili u Kupu i pokazali da možemo igrati s njima”, istaknuo je Cibonin igrač Ivan Novačić i zaključio:

“Sve je otvoreno, znaju da ne dolazimo dolje s bijelom zastavom. Mi moramo dati sve od sebe, znamo kako trebamo igrati protiv njih te se nadam da uz malo sreće možemo pobijediti.”

KOŠARKA