Nagodba s Vrbanovićem: Gorica odustala od tužbe, HNS investira u teren s umjetnom travom

Barišć, Vrbanović, Črnko, Gorica

Barišć, Vrbanović, Črnko, GoricaU prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza potpisan je sporazum između Hrvatskog nogometnog saveza, HNK Gorica i grada Velike Gorice kojim se u konačnici definiraju međusobni odnosi oko investicije u najsuvremeniji nogometni kompleks u gradu u posljednjih desetak godina.

Ovim sporazumom HNK Gorica i HNS utvrđuju međusobne odnose oko odustajanja od daljnjih sudskih postupaka po pitanju oduzimanja licence Gorici za Prvu HNL, a u odnosima s gradom Velika Gorica i klub i savez definiraju investiciju u teren sa umjetnom travom tešku preko 4,5 milijuna kuna u kojoj će grad sudjelovati sa pripremnim radovima u vrijednosti od nešto više od milijun kuna, dok će ostatak troškova snositi HNS.

Radi se o suvremenom terenu koji će zadovoljavati sve standarde FIFA RECOMMENDED 2 STAR certifikata, na kojem će se i odigravati službene nogometne utakmice.

Ova investicija je samo početak čvrstog partnerstva kluba i Saveza, uz čvrstu potporu grada, u kojem se očekuju i daljnji projekti na povećanju kvalitete stadionske infrastrukture u Velikoj Gorici.

Sporazum su potpisali izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko. Početak radova očekuje se u proljeće, kada to dozvole vremenski uvjeti.

Barišć, Vrbanović, Črnko, HNK GoricaSlužbena konferencija za tisak održat će se po povratku predsjednika HNS-a Davora Šukera iz Brazila, sa ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, HNK Gorici je 2011. godine uskraćena prvoligaška licenca, iako su bili prvaci Druge HNL te su dobili pozitivnu odluku Komisije za licenciranje. Izvršni odbor HNS-a tada Gorici nije dopustio natjecanje u Prvoj HNL, zbog novodnih nedostataka infrastrukturnih uvjeta. Gorica je nastavila u narednim sezonama drugoligaško natjecanje, a na kraju aktualne polusezone nalaze se na četvrtoj poziciji, sa šest bodova zaostatka za vodećom vinkovačkom Cibalijom.

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar