Nakon brojnih odlazaka Rijeka predstavila prvo pojačanje: Nadam se kako će ovo biti odskočna daska!

Luka Capan, NK Rijeka

Nakon brojnih odlazaka iz redova hrvatskog prvaka na polusezoni, među kojima su i Gavranović, Mišić, Vešović i Elez, Rijeka je predstavila svoje prvo pojačanje u novoj godini.

Luka Capan novi je igrač Rijeke. Nogometaš Lokomotive u utorak je, nakon obavljenog liječničkog pregleda, potpisao suradnju s riječkim prvoligašem na tri i pol godine.

“Presretan sam, moja velika želja bila je doći u Rijeku. Kada sam čuo da se Rijeka interesira, nisam previše dvojio,” rekao je na predstavljanju.

Dvadesettrogodišnji nogometaš ima jako puno iskustva u Prvoj HNL, sakupio je 91 nastup uz šest pogodaka. Većinu je skupio u dresu Lokomotive, dok je devet nastupa upisao u dresu Dinama.

U prvom dijelu sezone Capan je postigao gol za pobjedu Lokomotive protiv Rijeke 1:0 u 15. kolu Prve HNL.

“Očekivanja su velika, ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da ću biti zdrav i da će Rijeka biti odskočna daska u karijeri. Uvjeti su odlični, igrao sam i na Kantridi, a na Rujevici je odličan ambijent i odličan travnjak,” zaključio je Capan.

Nogometaši Rijeke u ponedjeljak su krenuli s pripremama za nastavak sezone.

Prvoj prozivci odazvali su se vratari: Andrej Prskalo, Simon Sluga, David Nwolokor, Ivor Pandur, braniči: Charalampos Mavrias, Leonard Zuta, Dario Župarić, Roberto Punčec, Jason Davidson, Jasmin Čeliković, veznjaci: Zoran Kvržić, Adrian Liber, Antun Svetić, Matej Šantek, Mate Maleš, Filip Bradarić, Domagoj Pavičić, Matic Črnic, Tomislav Gomelt i napadači: Milan Ristovski, Filip Dangubić, Heber, Jakov Puljić, Maxwell Acosty, Matej Jelić, Josip Mitrović, dok je Alexander Gorgon odsutan zbog ozljede.

“Čeka nas polufinale Kupa, za mene najvažnija utakmica, ali i borba za minimalno drugo mjesto u prvenstvu. Koga nema bez njega se može i mora, i vjerujem da će cijeli stručni stožer napraviti da budemo na visokoj razini,” rekao je vratar Prskalo.

“Imamo svoj plan i program kojega ćemo početi ostvarivati i vjerujem da ćemo u drugom dijelu prvenstva i idućoj sezoni imati snažnu ekipu koja će biti u vrhu hrvatskog nogometa i boriti se za Europu,” rekao je Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke.

“Krećemo s pripremama, imamo jedan određeni period u kojem se moramo pripremiti i gdje će biti vremena da novi igrači koji dođu, ali i mladi koje se priključe se uigraju. Vjerujem da će Rijeka opet biti jaka, najbitnije je da dobro odradimo pripreme i svako bude fokusiran od prvog dana,” ustvrdio je Filip Bradarić u najavi drugog dijela sezone.

NOGOMET