Neuville se ozbiljno priprema za dolazak u Hrvatsku i lov na prvu WRC pobjedu sezone!

Thierry Neuville and Nicolas Gilsoul

Nastupom i pobjedom na talijanskom Il Ciocco Rallyju, Thierry Neuville započeo je svoje pripreme za prvo povijesno WRC izdanje u Hrvatskoj, gdje će ovaj Belgijac biti u uskom krugu favorita za pobjedu…

Je li ovo sezona u kojoj će vječni viceprvak Svjetskog reli prvenstva napokon doći na svoje? Možda! Nakon dva postolja u nizu, u Monte Carlu i Rovaniemiju, Thierry Neuville nalazi se u poretku WRC-a ispred glavnih favorita, Ogiera, Tänaka i Evansa, gledajući u leđa samo mladom Rovanperi.

Uz takav odnos snaga, Thierry definitivno ima pravo sanjati o borbi za titulu. Što je najbolje, za iskusnog 32-godišnjeg Belgijca tek dolaze reliji koji bi mu trebali odgovarati svojim karakteristikama, a prvi od njih od 22. do 25. travnja, kad će Hrvatska debitirati u kalendaru WRC-a.

Iako dvadesetak brzinaca koji su u programu Croatia Rallyja predstavljaju nepoznanicu za najbolje relijaše svijeta, bit će to prvi reli još od Njemačke 2019. godine koji će se od prve do posljednje etape voziti na asfaltu, a upravo je to podloga na kojoj je Neuville izuzetno brz i teško ga je pobijediti u njegovom Hyundaiju i20.

Thierry koji je od 2016. do 2019. godine svaki put završavao drugi u ukupnom poretku, sada ponovo drži poziciju viceprvaka, a u želji da napravi korak naprijed izuzetno se ozbiljno priprema za nastavak sezone i lov na pobjedu u Hrvatskoj.

Ovog vikenda Neuville je formu brusio na asfaltnom Il Ciocco Rallyju u Toskani, gdje je prilično uvjerljivo pobijedio ispred domaćih predstavnika, Albertinija i Bassa.

“Zadovoljan sam. Nije bilo jednostavno, jer na stazi nas je dočekalo mnogo blata, a i morali smo u jednom trenutku stati zbog dva psa koja su istrčali na cestu. Srećom, psi su dobro, a mi smo pobijedili,” rekao je Neuville

Za ovog belgijskog automobilista sezona je zapravo počela izuzetno turbulentno, jer je prekinuo suradnju s kopilotom Nicolasom Gilsoulom samo desetak dana prije Monte Carla.

Unatoč komunikacijskim problemima na koje je povremeno nailazio uz novog suvozača Martijna Wydaeghea, rezultati su zasad odlični, a njihova suradnja već u Hrvatskoj bi trebala biti još značajno poboljšana.

“Martijn me ugodno iznenadio u automobilu. Miran je, tih i opušten. Jako je motiviran i zna kako mi dati dodatni impuls dok vozim. To funkcionira i pomaže mi da idem još dalje, preko svojih granica. Bila je dobra odluka što smo u Italiji proveli dodatno vrijeme zajedno, a utrkivanje na asfaltu odlična je priprema za Hrvatsku,” dodao je  Thierry.

Na više od 300 kilometara izuzetno zahtjevnih brzinaca kroz Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju, iskustvo će kroz tri natjecateljska dana imati važnu ulogu, a Neuville koji u WRC-u nastupa od 2008. godine ga zaista ima pregršt.

Barem jednu pobjedu zabilježio je u posljednjih pet sezona Svjetskog reli prvenstva i isto namjerava nastaviti i u 2021. godini. To bi se moglo dogoditi već u Hrvatskoj, na reliju na kojem mu unatoč žestokoj konkurenciji 14. trijumf u karijeri definitivno nije nedostižan…

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,