Gem Set Hrvatska diljem Lijepe naše!

Nevena Mrkonjić

Šalata je spremna! U velikom teniskom spektaklu na legendarnom mjestu zagrebačkog i hrvatskog tenisa Marin Čilić okupio je na jednom mjestu samu ‘kremu’ našeg sporta, što zaista nije nimalo jednostavno.

U teniskim ‘okršajima’ ćemo tako između ostalih imati prilike vidjeti i Luku Modrića, Dejana Lovrena, Ivana Klasnića, Andreja Kramarića, Marija Mandžukića, Darija Šarića, Bojana Bogdanovića, Ivana Perišića, Valenta Sinkovića, Matea Kovačića, uz pomoć Mate Pavića, Ivana Dodiga, Ivana Ljubičića, Ive Majoli, Nikole Mektića, Franka Škugora

Bit će tu i Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić i brojni drugi velikani hrvatskog sporta, koji su svi bezrezervno podržali ovaj humanitarni spektakl.

Prikupljenim sredstvima od prodanih ulaznica izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u deset razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na SRC Šalata mogu se osigurati putem sustava ulaznice.hr. Cijene se kreću od 80 kuna do 300 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a dostupne su i VIP ulaznice koje uključuju potpisanu majicu te ulaz na službeni koktel party.

Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje očekuje teniska poslastica, ekshibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će turnir i natjecanje u grupama naših proslavljenih sportaša. Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.

Ovakvo humanitarno druženje naših najboljih sportašica i sportaša postat će tradicionalno…

Sve nam je pojasnila direktorica Zaklade Marin Čilić, Nevena Mrkonjić.

“Gem Set projekt nam je prvo veliko događanje ove godine. Šalata je kolijevka tenisa u Hrvatskoj, međutim, cilj nam je da u ovakvom ili sličnom formatu održavamo ovakva humanitarna događanja svake godine.”

“Ne nužno u Zagrebu, nego da idemo diljem Lijepe naše. Ovaj projekt ima cilj pomoć sredinama koje nisu toliko razvijene i želimo uključiti više naših krajeva i da djeca iz raznih krajeva Hrvatske imaju priliku doći u doticaj s njihovim sportskim idolima.”

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

“Planiramo izgraditi ovo igralište u Tordincima, na jesen planiramo ponovno pokrenuti natječaj za stipendije Zaklade Marin Čilić, za talentirane mlade glazbenike i sportaše. Otvorit ćemo natječaj i za adaptaciju školski laboratorija…”

“Imamo još puno toga u pripremi, marljivo radimo, ali to ćemo ostaviti za neku drugu priliku,” s velikim osmjehom na licu najavila nam je Nevena.

“Svi koji su bili u mogućnosti su se odazvali i ovo je lijepa prilika da se malo i družimo, ali i da napravimo nešto jako lijepo. Djeca će imati priliku vidjeti svoje sportske idole i ovo će biti jedno lijepo druženje. Plan je da idemo s ovim projektom iz godine u godinu, možda u nekom drugačijem formatu, jer zbilja nije jednostavno okupiti sva ovo naša sjajna sportska imena na jednom mjestu u isto vrijeme.

Sigurno da ćemo nastaviti, imali smo upita iz ostalih krajeva Hrvatske i to ćemo pripremati već od rujna,” poručio nam je Marin i dodao za kraj: “Siguran sam da ćemo se dobro zabaviti i da ćemo uživati!”

TENIS