Nevjerojatna Dina Levačić preplivala Molokai kanal na Havajima!

Dina

Dina Levačić je uspjela, kao prva osoba iz Hrvatske, preplivati Kaiwi (Molokai) kanal na Havajskom otočju, jedan od mitskih podviga u svijetu daljinskog plivanja. Kaiwi kanal se nalazi između otoka Molokai i Oahu na kojem se nalazi najveći havajski grad Honolulu.

Dina Levačić

Postala je ukupno 65. osoba koja je uspjela preplivati 42 km izuzetno nemirnog mora prepunog meduza i morskih pasa. Završila je navedeno preplivavanje za 13 sati i 7 minuta i time postigla drugo najbolje vrijeme među ženama na listi svih koje su preplivale navedeni kanal.

Na samoj plaži gdje je Dina startala s otoka Molokai, vrijeme je za oceanske uvjete izgledalo gotovo idealno. Međutim, već nakon sat vremena, digao se vjetar i valovi koji su do sada bili samo normalni oceanski su se digli na visinu od tri metra. Dina je dobro to sve podnijela sve do petog sata plivanja kada je upala u veliku skupinu meduza koje su je dosta opekle. Nekoliko minuta je trebalo da se sabere od šoka i boli, a onda je krenula dalje. Bilo je još susreta s meduzama, ali svaka sljedeća ju je sve manje boljela jer se na neki način navikla.

Usput, kada je svanulo, vidjela je i nekoliko morskih pasa koje joj nije bilo ugodno vidjeti, ali osjećala se sigurno jer je pored nje stalno bio kajakaš koji je vukao napravu koja emitira elektromagnetske valove koji tjeraju morske pse.

Dina Levačić na Havajima kreće u još jednu maratonsku avanturu!

Posljednji sat pred izlazak na otok Oahu je bio posebno težak zbog odabira mjesta za izlazak iz mora. U tome su je navodili članovi prateće posade iz Honolulua. Inače, posada broda Stelina Maris se pokazala izuzetno profesionalna, zadivili su svojim poznavanjem pomorskih vještina.

Nakon svega, Dina se vratila na navedeni prateći brod, pobrojala mjesta gdje su je opekle meduze i sa smiješkom podijelila svoje zadovoljstvo sa svojim navijačima na društvenim mrežama.

Sljedećih nekoliko dana do povratka u Split i Mravince, provesti će u zasluženom odmoru na otoku Oahu. Vraća se s roditeljima u ponedjeljak 3.rujna.

VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,