Nexe porazom od Tatabanye umanjio izglede za četvrtfinale: Možda smo podlegli atmosferi

RK Nexe

Rukometaši Nexea značajno su umanjili svoje šanse za osvajanje skupine i plasman u četvrtfinale EHF Kupa, nakon domaćeg poraza od mađarske Tatabanye s 26:29 (9:14).

Gosti su vodili cijelu utakmicu i apsolutno su zasluženo uzeli važne bodove.

“Tatabanya se ovaj put pokazala kao bolja ekipa. Odigrali su jednu pravu i zrelu utakmicu s čvrstom obranom i mi nismo imali za to pravih rješenja. Istina, možda smo malo podlegli i ovakvoj atmosferi i veličini utakmice. U svakom slučaju iz ovoga svega treba izvući pouke za slijedeće utakmice koje nam dolaze. Ove sezone ćemo ih imati još pregršt i ako nešto naučimo iz svega ovoga, onda nije sve tako crno. Danas nas nije išao šut što je Tatabanya znalački iskoristila, odvojila se na samom početku utakmice te držala prednost. Zbog toga im je bilo puno lakše igrati u nastavku, a tu su se nadovezale i dvije povrede te je sve skupa bilo izvan naših mogućnosti da se ovakav protivnik svlada,” analizirao je trener Hrvoje Horvat.

“Prije svega moram naglasiti kako je atmosfera bila odlična, tako da bih prvo htio zahvaliti sjajnoj publici, jer je stvarno je gušt bio igrati pred tako punom dvoranom. U utakmicu smo ušli vrlo nervozno i to se dobro vidjelo na početku. Za razliku od nas Tatabanya je u utakmicu ušla nekako poletnije, agresivnije i odlučnije što je rezultiralo ranim odvajanjem. Uz to danas nam je sigurno nedostajalo i malo sreće, iako sreća prati hrabre. Ovim putem bih se htio zahvaliti ekipi, jer smo na koncu ipak dali svoj maksimum. Sigurno da ostaje žal što što smo s ovom utakmicom mogli riješiti situaciju u grupi, ali nije još sve gotovo, ostaje još jedna utakmica u Njemačkoj te je i dalje sve na nama i još smo u igri,” dodao je Marko Buvinić.

U posljednjem kolu, već u srijedu, 27. ožujka, Nexe gostuje kod njemačkog Hannover-Burgdorfa i sam odlučuje o svojoj sudbini, odnosno plasmanu u četvrtfinale.

NEXE: Lelić (7 obrana), Šipić 1, Gadža 3, Leban, Eter 2, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 3, Car (1 obrana), Buvinić 5, Jelinić 3, Vida 2, Lončar, Lavrič, Tomić 2, Jaganjac 1
Trener: Hrvoje Horvat

TATABANYA: Demenyi (2 obrane), Božović, Pasztor, Vujović 7, Juhasz 5, Sipos 3, Rozner, Nagy 2, Szekely (8 obrana), Borzas 2, Ilyes, Rosta 2, Gyori, Grigoras 6, Denes, Vranković 2
Trener: Vladan Matić

Rezultati by SofaScore

(Foto: RK Nexe)

RUKOMET