Neymarov turnir dolazi i u Hrvatsku

Neymar

Red Bull Neymar Jr’s Five je turnir koji okuplja igrače iz cijelog svijeta kako bi proslavili jednu strast – nogomet. To je brzo, tehnički zahtjevno i zabavno natjecanje koje se igra u zemljama na šest kontinenata, a iza koncepta stoji legendarni Brazilac Neymar Jr.

Pravila su jednostavna, svaka utakmica traje 10 minuta prepunih akcije, nema golmana i svaki put kad ekipa postigne gol, drugi tim gubi igrača. Da bi ekipa osvojila kartu za Svjetsko finale u Brazilu, mora nadmašiti ostale ekipe. Turnir je otvoren za timove od pet do sedam igrača ili igračica u dobi od 16 do 25 godina, a još jedan od izazova je taj da samo dva igrača po ekipi smiju imati preko 25 godina.

Svi igrači moraju biti hrvatski državljani, a svi turniri igraju se s loptom za futsal (veličina 4).

Pobjednička ekipa je ona koja nakon 10 minuta ima više igrača na terenu, a nakon kvalifikacijskih turnira, najbolje će se ekipe sresti u državnom finalu. Pobjednički tim državnog finala predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom finalu u Brazilu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

When #tackletuesday doesn’t go too good #redbullneymarjrsfive #outplaythemall

Objavu dijeli Red Bull Neymar Jr’s Five (@redbullneymarjrsfive)

Svjetsko finale će se igrati na Instituto Projeto Neymar Jr, kojeg je osnovao Neymar, a čiji je cilj ponuditi obrazovne i sportske izvannastavne aktivnosti socijalno najugroženijoj djeci i obiteljima, kako bi se promovirala socijalna inkluzija i ohrabrilo sudjelovanje u životu zajednica. Dosad, kroz četiri izdanja Red Bull Neymara Jr’s Five natjecanja, sudjelovalo je više od 400 000 igrača iz čak 75 zemalja i sa šest kontinenata. Pobjednici državnih finala svake se godine okupljaju u Brazilu gdje igraju svjetsko finale, a samo jedna, pobjednička momčad u konačnici dobije i priliku zaigrati protiv Neymara i njegove ekipe. Prijave za Red Bull Neymar Jr’s Five turnire koji će se održati u Puli, Osijeku, Varaždinu, Zadru i Zagrebu otvaraju se uskoro.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Tagiraj osobu koja može ovo izvesti. ⚽ #redbull #neymarjrsfive #outplaythemall #dajetikriiila

Objavu dijeli Red Bull Croatia (@redbullhr)

DRUŠTVENE MREŽE