Nezadovoljstvo rezultatom Socca hrvatske malonogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu: Nužne su velike promjene, ali nećemo brzati s odlukom

Hrvatska Iran

Na nedavnom Socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu koje se održalo u Budimpešti, hrvatska malonogometna reprezentacija nije doživjela uspjeh kakvome se nadala. Sa sveukupno dvije pobjede, jednim porazom i jednim remijem u vrlo teškoj i izazovnoj grupi, svega ju je jedan bod dijelio do prolaska u osminu finala. Ipak Grčka i Čile bile su reprezentacije koje su iz skupine B prošle u daljnju fazu natjecanja.

Ovo je bilo treće Svjetsko prvenstvo organizirano pod okriljem International Socca Federationa. Prve dvije godine, u Lisabonu i na grčkoj Kreti, naši reprezentativci bili su zaustavljeni u osmini finala.

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog Socca malonogometnog saveza, koji se održao nakon Svjetskog prvenstva, odlučeno je kako će se o sudbini izbornika Željka Ostrmana razgovarati tek u siječnju, prije početka priprema za sljedeće Svjetsko malonogometno prvenstvo, koje se održava u Essenu u Njemačkoj.

“Moramo naglasiti kako nismo zadovoljni ostvarenim rezultatima u Budimpešti. Očekivanja su bila znatno veća, a toga je svjestan i sam izbornik. Dogovorili smo se da su nužne velike promjene pred nastup na idućoj svjetskoj smotri u Njemačkoj, ali i da nećemo brzati s donošenjem odluke o tome tko će s klupe povesti reprezentaciju. Ima više zainteresiranih kandidata, a moguće je da to ponovno bude i Željko Ostrman”, rekao je Vedran Prga ispred Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Na sastanku Upravnog odbora razgovaralo se i o tome tko će biti domaćin završnice Prvenstva Hrvatske za 2023. godinu, a glavni favorit je Općina Cestica kraj Varaždina.

Adin Hasic

Ovogodišnji svjetski prvak u socca malom nogometu postala je reprezentacija Brazila, koja je u finalu s 3:0 pobijedila Kazahstan, a treće mjesto osvojila je Poljska. Naglasimo i kako je Hrvatska imala predstavnika u samoj završnici natjecanja, Adin Hasić je bio prvi sudac u polufinalnom susretu Brazil – Njemačka i četvrti sudac u velikom finalu.

 

 

(FOTO: Marin Sušić)

NOGOMET