Nova atletska staza u Kninu: Prvo službeno natjecanje bit će upravo Erste Plava liga

Erste Plava liga

Nakon iznimnog uspjeha koji je Erste Plava liga ostvarila u Vukovaru, kvalifikacije ovog atletskog natjecanja će 13. kolovoza prvi puta biti održane i u Kninu.

Na igralištu podno Tvrđave će se od 9 sati učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola Šibensko-kninske županije nadmetati za plasman na finale Lige koje se održava 3. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Ovaj dugo planirani dolazak atletike u Knin omogućila je izgradnja nove atletske staze u hrvatskom kraljevskom gradu, kao i velika želja čelnih ljudi grada Knina, atletskog kluba Sveti Ante i Hrvatskog atletskog saveza da atletika u Kninu i Šibensko-kninskoj županiji – gdje atletskih talenata nikad nije nedostajalo – konačno napravi ozbiljan iskorak. Prvo službeno natjecanje koje će odmah po otvorenju biti u utorak 13. kolovoza održano na novoj atletskoj stazi bit će upravo Erste Plava liga.

Osmoškolci iz Knina i okolice i dosad su pokazivali veliko zanimanje za atletiku i Erste Plavu ligu te su redovito prethodnih godina dolazili na kvalifikacije u Zadar i Makarsku. Sada će – nakon natjecanja u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Makarskoj, Zadru, Puli i Vukovaru – upravo u Kninu biti održane posljednje ovogodišnje kvalifikacije, nakon kojih će biti poznati svi finalisti Erste Plave lige 2019.

Osim samog natjecanja, cilj organizatora Erste Plave lige je da i preko ovog natjecanja osmoškolci spoznaju važnost svakodnevnog bavljenja sportom ili bilo kojim oblikom fizičke aktivnosti, što je i jedna od najvažnijih stavki novog Nacionalnog programa sporta. Nova atletska staza i Erste Plava liga u Kninu upravo su ono što nova nacionalna strategija sporta propagira.

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanja osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba Pro Sport i partnera – Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova – na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj natjecanja je privući što veći broj najmlađih sportu i atletici te kroz projekt 60minutaKRENI promicati svijest o važnosti dnevne jednosatne tjelesne aktivnosti kod djece.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,