Novi odlazak s Poljuda prije europskog izazova: Toma Bašić seli u Francusku!

Toma Bašić

Nakon što su nedavno prodali Josipa Radoševića u danski Brondby, u splitskom Hajduku odlučili su se za transfer Tome Bašića u francuski Bordeaux.

Bašić je na Poljud stigao u ljeto 2014. godine, a od tada je za Bijele nastupio u 75 službenih nastupa te pri tom upisao 11 pogodaka i 14 asistencija. Za prvu momčad debitirao je 10. kolovoza 2015. godine u 2:1 pobjedi protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Bašić je potpisao ugovor na četiri godine, a Splićanima bi trebala pripasti odšteta od tri i pol milijuna eura.

Hajduk u četvrtak u 20.45 sati na Poljudu igra prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Europske lige proti rumunjskog FCSB-a, bivše Steaue.

“Sigurno da dolazi jedna kvalitetna ekipa i čeka nas zahtjevna utakmica. Moramo se pripremiti dobro i biti bolji nego u prethodnim susretima. Nadamo se pozitivnom rezultatu i pobjedi na Poljudu. Put do uspjeha je visoka razina koncentracije u obrambenom dijelu te s posjedom doći do što većeg broja prilika za koje se nadam da ćemo ih iskoristiti. Sigurno je da će naš dobar ulazak u susret u potpunosti dignuti uzavrelu atmosferu na stadionu. Vjerujemo u dobru igru i pobjedu uoči uzvrata u Bukureštu,” poručio je u najavi susreta stoper Hajduka Božo Mikulić, prenosi službena klupska stranica.

NOGOMET