Oba dalmatinska kluba igraju kod kuće

Vinko Rudić

U osmom kolu PH u ragbiju oba dalmatinska kluba igraju kod kuće. Nada na Starom placu dočekuje momčad Zagreba a na igralištu Sportskog centra na Trnovači, Sinj je domaćin momčadi Ljubljane. Ragbijaši Nade, unatoč problemu sa ozljedama igrača, izraziti su favoriti u susretu sa trenutno posljednjom momčadi prvenstva. Kod momčadi Zagreba uočljiv je višemjesečni rad Novozelanđanina Garry Braida. Momčad je dobila fizionomiju. Pozicijski kvalitetnije drže linije uz sada već prilično stabilnu i čvrstu obranu. Momčad je sposobna odigrati vrlo kvalitetno nekoliko faza igre ali za postignuti stalni kontinuitet igre treba vremena te što više kvalitetnih utakmica. Unatoč evidentnom napretku u igri bijelih lavova s Rudeša sumnjamo da su dosegli razinu da opasnije ugroze splitsku momčad. Snaga splitskog kluba upravo proizlazi iz kvalitetne organizacije igre te tehničke i taktičke pripreme momčadi i ključnih pojedinaca. Unatoč brojnim promjenama u igračkom sastavu Nada uspijeva zadržati svoj stil igre sa podjelom odgovornosti igrača na svakom dijelu terena. Nadareni pojedinci i nosioci igre uvijek su prvo u službi sistema pa tek onda njegova kvalitetna nadogradnja.

Mnogo više neizvjesnosti očekuje se u subotnjem susretu između Sinja i Ljubljane. Momčad Sinja je pozitivno osvježenje ovog jesenskog dijela natjecanja. Okosnica momčadi Grčić, Kovačić i Pavlović vrlo dobro je funkcionirala te je momčad dosegla razinu da se ravnopravno s Nadom i Mladosti bori za doigravanje. Nažalost povrede prvo Pavlovića a sada i Kovačića imat će značajan utjecaj na igru sinjske momčadi. Momčad Ljubljane nakon lošeg prvenstvenog starta dosegla je natjecateljsku formu. Kad igraju u punom sastavu vrlo su čvrst i neugodan protivnik. Ponove li uspjeh s početka sezone, kad su jednom već svladali Ljubljanu, Sinj s velikim optimizmom može ući u posljednja dva kola kad dočekuje na svom terenu Zagreb i Mladost te kad će se direktno odlučivati o plasmanu za doigravanje.

Kup Hrvatske U-16

U nedjelju 26. studenog 2017. u Zagrebu će se igrati završni turnir Kupa Hrvatske za kadete do 16 godina starosti. Na završni turnir plasirale su se tri momčadi: HARK Mladost, RK Nada i RK Zagreb. (Foto: H. Čizmić i B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , , ,