Odgođena sva kontinentalna košarkaška natjecanja, moguća promjena termina Eurobasketa 2021

Eurobasket, lopta, Foto HKS

Upravni odbor FIBA Europe održao je u utorak telefonsku sjednicu kako bi raspravio o postojećoj situaciji i donio neizbježne odluke o natjecanjima koja su se trebala igrati ovog ljeta.

Uzimajući u obzir izvanrednu situaciju u Europi uzrokovanu pandemijom i u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti mladih igrača, trenera, službenih osoba i navijača, Odbor je odlučio, zbog velikog broja događaja, otkazati sva Europska prvenstva mlađih kategorija koja su se trebala odigrati ove godine.

To konkretno znači kako nema promocije/ispadanja te sve ekipe ostaju u kategoriji u kojoj su se i zatekle – bez obzira bila to A, B ili C divizija;

Svi oni koji su trebali biti domaćini Europskih prvenstava 2020. godine mogu biti domaćini i 2021., ako to žele. U suprotnom će se otvoriti postupak kandidature prema uobičajenoj proceduri.

Zbog odgađanja Olimpijskih igara na godinu 2021., moguće su i promjene u datumima održavanja muškog i ženskog Europskog prvenstva 2021. O svemu još treba odlučivati Izvršni odbor u konzultaciji s lokalnim organizacijskim odborima zemalja domaćina.

KOŠARKA