Odlikovanja za hrvatske paraolimpijce i njihove trenere!

Paović, Mužinić, Dretar Karić, Foto Ured Predsjednice, predsjednica.hr

Na temelju Ustava Republike Hrvatske i Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o dodjeli odlikovanja za osvajače medalja na Paraolimpijskim igrama Rio 2016. te njihovim trenerima…

Odlikovani su:

Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatnih i srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Predsjednica je odlikovala Sandru Paović, Mikelu Ristoski, Zorana Talića.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovani su Helena Dretar Karić, Anđela Mužinić, Velimir Šandor.

Ovim odlikovanjem nagrađeni su i treneri Paraolimpijaca: Ivan Čengić (trener V.Šandora), Goran Grd (trener Z.Talića), Danial Temim (trener M.Ristoski), Mirela Šikoranja Ivančin trenerica para Mužinić/Dretar Karić, Nataša Skočilović, trenerica S. Paović.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za osobite zasluge za sport i postignute vrhunske sportske rezultate među hrvatskim i međunarodnim slijepim šahistima te njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovan je gospodin Vlatko Marendić. (Foto: Ured Predsjednice, predsjednica.hr)

PARAOLIMPIJCI