Okršaj Zagreba i Nexea u polufinalu SEHA Gazprom lige: Imamo veliki motiv!

nexe4_original

Rukometaši PPD Zagreba i Nexea igrat će međusobno u polufinalu SEHA Gazprom lige, na završnom turniru koji će se 2. i 3. travnja igrati u bjeloruskom Brestu.

Zagrebaši su u posljednjem kolu doma poraženi od Tatran Prešova, kojeg s klupe vodi Slavko Goluža, s minimalnih 28:29, dok je Meškov slavio u Našicama s 29:26.

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bio je Valentino Ravnić s pet pogodaka, dok je Golužinu ekipu u pobjedi predvodio Bruno Butorac s čak devet postignutih golova. Tatran je regionalnu sezonu zaključio na petoj poziciji.

U redovima Nexea prednjačili su Halil Jaganjac s pet i Vladan Lončar s četiri gola, dok je Meškov do slavlja vodio Darko Đukić s devet pogodaka.

Domaćin Final Four turnira će u polufinalu SEHA Gazprom lige igrati protiv branitelja naslova, skopskog Vardara, koji je idući suparnik Zagrebaša u osmini finala Lige prvaka.

Prvi susret igra su zagrebačkoj Areni 23. ožujka u 20.30 sati! Informacije o ulaznicama bit će objavljene u narednim danima.

PPD Zagreb: Kastelic 4 obrane, Ristanović 6 obrana; Vistorop 2, Božić Pavletić 2, Kontrec 1, Burić 3, Sršen 1, Potočnik 3, Jotić 3, Ravnić 5, Mandić 1, Hrstić 1, Bičanić, Karvatski 2, Vlah 1, Vekić 3

Tatran Prešov: Cvitković 3 obrane, Chupryna 1 obrana; Rabek 4, Djeric 3, Hrstka 1, Lapajne 4, Krok 2, Sarpataky, Križ, Urban 3, Kosteski 2, Butorac 9, Tsarapkin, Afanou 1

“Veseli nas činjenica da se nalazimo u tako elitnom društvu i uopće nam nije toliko bitno s kim igramo u nastavku. Na nama je da pokušamo odigrati najbolje što možemo, iako smo naravno svjesni da su nam šanse male. Ipak, smatram kako ćemo biti spremni, jer budući da smo tamo veliki autsajderi, prvi put smo na Finale Fouru pa je na nama veliki motiv da se pokažemo i dokažemo kako možemo i tu učiniti puno,” najavio je trener Gromova Hrvoje Horvat.

NEXE: Lelić (5 obrana), Leban, Eter, Zrnić 3, Mrđenović, Car (6 obrana), Buvinić 3, Greganić 2, Vida 1, Lončar 4, Ćuić 2, Lavrič, Tomić 3, Kvastek 2, Jaganjac 5, Vozab 1. Trener: Hrvoje Horvat

Rezultati by SofaScore

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET