Olić: “Ako u uzvratu svatko od nas prema naprijed pruži još 20 posto više, mi ćemo prema Brazilu”

Ivica Olić, Drago Sopta HNSHrvatskoj će u uzvratu na Maksimiru protiv Islanda trebati pogodak, a prema mišljenju Josipa Šimunića, mogao bi ga zabiti  Ivica Olić. Ola mu je u dobrom raspoloženju uzvratio: “Sada mije Joe stavio dodatni pritisak na leđa. Potrudit ću se da tako onda i bude, ako budem u prilici,” s osmjehom na licu poručio je napadač Wolfsburga.

“Pritisnut ćemo ih od prve minute i sigurno da želimo što prije postići pogodak. Iako nismo stvorili tako jako puno dobrih šansi, mislim kako u Zagrebu možemo pripremiti barem tri, četiri, iz kojih možemo do gola. Napravili smo veliki korak prema naprijed, u odnosu na prošle utakmice i ako u uzvratu svatko od nas prema naprijed pruži još 20 posto više, mi ćemo prema Brazilu” uvjeren je u pobjedu Olić.

Iskustvo i kvaliteta na strani su Hrvatske: “Igramo kod kuće, naši igrači igraju diljem Europe i siguran sam kako ćemo uz podršku navijača slaviti na kraju.”

Zdravstveno stanje je dobro: “Odigrao sam 45 minuta na Islandu, ništa se nije pogoršalo i mislim kako ću biti 100 posto spreman.”

Negativnog pritiska nema: “Velik sam optimist. Svjesni smo koji je ulog. Imamo veliku želju i kada se to spoji s kvalitetom, vjerujemo u prolaz. Oni su dobra ekipa, ali nisu top-reprezentacija. Ne znam na čemu bi oni temeljili svoj optimizam? Samo zato jer su sačuvali svoju mrežu, jer su sretni što nisu dobili gol? Ne vidim razloga za njihovo samopouzdanje, pa nisu dobili 3:0?”

“Sve je na nama. Najvažnije je kako ćemo mi izgledati, jer sam uvjeren kako ćemo stvoriti šanse i kako ćemo na kraju uz pomoć publike osigurati Brazil. Pun stadion protiv Srbije nas je vodio do pobjede. Vjerujem da će biti pozitivna atmosfera, vidim da svi žele isto, od igrača, medija, navijača…”

Ako treba mi ćemo dati Savezu 500 tisuća eura…

Olić je u Reykjaviku zaigrao na desnom krilu, iako više preferira poziciju u špici napada: “U klubu isto igram u vrhu napada i naravno da bih to više volio. To sam i kroz karijeru najviše igrao. Međutim, protiv ovakvog protivnika nije to toliko niti bitno, jer je ta pozicija više krilnog napadača, nego čistog krila.”

Obećana novčana premija HNS-a za prolaz Islanda nije niti malo dirnula Olića: “Nije me to niti dotaklo. Većina nas već godinama igra vani, svi smo financijski osigurani, nikada nam nije bio problem igrati za reprezentaciju i sigurno nas to nije dodatno motiviralo. Ako treba mi ćemo dati Savezu 500 tisuća eura, samo da odemo u Brazil. Bio sam već na jednom Svjetskom prvenstvu i znam koliko to znači i igračima, ali i cijeloj Hrvatskoj.” (Foto: Drago Sopta / HNS)

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar