Osam hrvatskih stolnotenisača s invaliditetom na Europskom prvenstvu u Celju: Vrlo smo ambiciozni

Mužinić, Dretar Karić

Od 26. rujna do 5. listopada u Laškom će se održati Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za sportaše s invaliditetom. Hrvatsku će na najjačem ovogodišnjem turniru predstavljati osmero reprezentativaca: Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Jelena Šišić, Pavao Jozić, Vjekoslav Gregorović, Tomislav Špalj te Zoran Križanec.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu nadmetat će se preko 280 športaša iz 30 zemalja.

O svojim očekivanjima naš izbornik Emil Gubica izjavio je: “Reprezentacija se tijekom godine uspješno pripremala za europsko prvenstvo i realno je očekivati i dobre rezultate. Kada kažemo dobre rezultate svakako se odnosi na osvajanje neku od medalja, a ova reprezentacija je to i do sada činila na velikim natjecanjima“.

Povodom odlaska na natjecanje upitali smo trenericu Mirelu Šikoronju Ivančin za njezina očekivanja. “Unutar ove ekipa od osam sportaša su trenutne osvajačice paraolimpijske medalje Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, tu su i Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović koji su na posljednjem Svjetskom prvenstvu također osvojili medalju. Vrlo smo ambiciozni, svi su zdravi i posve spremni te se nadamo dobrim rezultatima.“

Većina naših stolnotenisača drži visoke pozicije na svjetskim rang listama, te se nadamo kako će berba medalja s prijašnjih natjecanja biti nastavljena i na jakom turniru u Laškom. (Foto: Facebook)

PARAOLIMPIJCI