Osijek domaćin prvog odbojkaškog prvenstva u Europi od početka pandemije: Buduće zvijezde u Gradskom vrtu

Hrvatska U19 odbojkašice

Prvi odbojkaški događaj u Europi od početka pandemije koronavirusa igrat će se u Hrvatskoj. Osječka dvorana Gradski vrt ugostit će buduće zvijezde europske odbojke na Europskom juniorskom prvenstvu za odbojkašice koje će se održati od 22. do 30. kolovoza. Uz hrvatske juniorke, u Osijeku će zaigrati i reprezentativke Rusije, Turske, Njemačke, Bugarske i Francuske. Zbog epidemiološke situacije utakmice će se igrati bez prisustva publike.

Hrvatska U19, odbojka

Izbornik hrvatskih juniorki Saša Ivanišević ne skriva da ih čeka težak posao ali vjeruje u dobru igru svojih izabranica: ‘’Mislim da smo izvukli najtežu moguću grupu. Rusija je prvak Europe u tom godištu, Turska je treća, Bugarska četvrta i Njemačka šesta. Mislim da ćemo se kvalitetno pripremiti i u najboljem svjetlu predstaviti našu državu!’’

Sasa Ivanisevic

 

Hrvatske reprezentativke u Osijeku su se okupile još 5. srpnja i od tada se pripremaju za natjecanje pred njima. Unatoč teškoj skupini, hrvatske reprezentativke vesele se povratku natjecanjima.

‘’Skupina nije nimalo laka ali uopće ne sumnjamo u svoj prolazak dalje. Na domaćemo smo terenu u Osijeku, treniramo već tri tjedna naporno svaki dan. Imamo želje na natjecanju, vjerujem da uz timski rad možemo daleko dogurati i veselimo se Europskom prvenstvu,’’ izjavila je hrvatska juniorska reprezentativka Mirta Freund.

Mirta Freund

Hrvatski odbojkaški savez potvrdio je spremnost za organiziranje prvenstva te će se tijekom natjecanja pridržavati svih mjera i uputa kako bi se jamčila sigurnost i zdravlje igračica te svih drugih sudionika. Sve ekipe koje dolaze na natjecanje morat će napraviti test na COVID-19 koji ne smije biti stariji od 48 sati.

Hrvatska, U19

‘’Dobili smo jako tešku grupu i u njoj imamo priliku odigrati utakmicu s ekipama koje su u ovom godištu među najboljima na svijetu. Tu prvenstveno mislim na Rusiju i Tursku koji su veliki favoriti, ali ne treba ni Njemačku otpisati. Naša šansa je što ćemo biti stvarno dugo na pripremama i moći ćemo se uigrati te pokazati borbenost za dres reprezentacije. Vjerujem da će cure shvatiti da mogu igrati s takvim ekipama ravnopravno, nadam se da ćemo biti konkurentni u svakoj utakmici te da će nas to nagraditi pobjedama. Mislim da je realno očekivati da ćemo biti u najboljih osam u Europi što bi bila velika potvrda našeg rada i veliki rezultat za naš odbojkaški savez,” izjavio je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Hrvatska U19

Uz Osijek, domaćin prvenstva je i Zenica u kojoj će se igrati prva skupina koju čine Bosna i Hercegovina, Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija i Poljska. Prve dvije ekipe na natjecanju osigurat će plasman na U20 svjetsko prvenstvo 2021. godine.

OSTALI SPORTOVI