Osijek postaje regionalno središte priprema za Olimpijske igre: Jedva čekamo Pannonian

Pannonian, Samir Kurtagić

Osijek postaje regionalno središte za urbane sportove, a to nam dokazuju i mađarski BMX reprezentativci, koji su svoj boravak u Osijeku posvetili pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Njih 18 treniralo je u najvećem i najbolje opremljenom skate parku u jugoistočnoj Europi u kojem se od prošle godine može koristiti i ‘foampit’ – bazen sa spužvama za učenje trikova. Kako u regiji ne postoji sličan kompleks, Osijek će u narednom razdoblju biti središte priprema ‘ekstremnih’ sportova za Olimpijske igre.

“Osječki skate park odgovara svim zahtjevima profesionalnih reprezentativaca i vrhunskog sporta, a takve uvjete u Mađarskoj nažalost nemamo. Za nas je ovo zaista velika stvar – prvi puta imamo nacionalnu reprezentaciju u ovom sportu te napokon imamo izvrsno mjesto za kvalitetne pripreme i uvježbavanje novih trikova,“ istaknuo je Robert Pichler.

“Ovo je najbolji skate park u kojem sam trenirao do sada – ima upravo ono što nama treba. Ekipa iz Udruge Pannonian ugostila nas je na najbolji mogući način, a kroz ovaj trening kamp povećale su se mogućnosti za što bolji plasman na Olimpijskim igrama. Osijek je zaista zanimljiv grad – bogat je povijesnim znamenitostima, a ne zaostaje ni za urbanom glazbenom i kulturnom scenom. Jedva čekam 19. Pannonian Challenge,” izjavio je mađarski reprezentativac Tamas P Nagy.

Među ovom zanimljivom ekipom našle su se i dvije sportašice koje nikako ne zaostaju u trikovima za svojim kolegama.

“Ovo je zaista bila divna prilika jer će skate park na OI biti vrlo sličan osječkom, a upravo to je prednost treniranja kod vas. Zaista mi je bio gušt trenirati u Osijeku jer, nažalost, u Mađarskoj nemamo dobro opremljen park,” istaknula je Mađarska reprezentativka Orsolya Győrfy.

“Uistinu smo sretni kada vidimo kako se naš dugogodišnji trud isplatio. Pannonian iz godine u godinu sve više raste, a s njim raste i interes za Osijek i regiju. Pokazujemo da se i iz malih sredina može napraviti puno i da nije u Osijeku sve tako crno. Ovogodišnji Pannonian Challenge koji će biti najveći do sada to će i dokazati,“ izjavio je Jurica Barač, organizator Pannonian Challenge festivala.

Uz to, u skate parku se pripremaju i neki novi poligoni za treniranje ekstremnih sportova. Tako će se u budućnosti izgraditi i poligoni za MTB i Dirt discipline ali i staza za BMX race. Hrvatska za sada još uvijek nema reprezentaciju za Olimpijske igre, a predstavnici Udruge Pannonian nadaju se da će se ona osnovati do kraja godine. (Foto: Samir Kurtagić)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,