Ostrman odabrao Socca reprezentativce, Hrvate u Rumunjskoj testiraju i svjetski prvaci: Vidjet ćemo na koga možemo računati u Meksiku!

Hrvatska Socca

Na terenima Nogometnog centra Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku, hrvatska socca malonogometna reprezentacija održala je mini pripreme nakon nekoliko mjeseci odmora. Prva provjera uigranosti čeka ih za manje od dva tjedna, kada naši reprezentativci putuju na Kontinentalni kup u Rumunjsku u grad Iasi, a bit će to samo uvertira za Svjetsko prvenstvo koje se u travnju sljedeće godine odražava u Meksiku na otoku Cozumel.

”Okupili smo se u dobrom broju. Bilo je tu dosta novih imena, a na kraju sam jako zadovoljan s odrađenim treninzima. Mislim da ćemo napraviti jako dobru ekipu, mješavinu mlađih i starijih igrača koja bi zajedno trebala stvarati jednu dobru cjelinu. Nadam se da ćemo biti konkurentni u Rumunjskoj, iako je teško očekivati nakon svega par treninga da igrači kliknu na prvu. No, vjerujem da ćemo se dobro snaći”, prokomentirao je Željko Ostrman, izbornik hrvatskih malonogometaša.

Ostrman Socca

Kontinentalni kup u Rumunjskoj najjače je ovogodišnje natjecanje pod okriljem ISF-a, Svjetske malonogometne federacije, a na njemu će, između ostalih, sudjelovati i svjetski prvaci Rusi.

”S reprezentacijom Rusije će biti svakako posebno zadovoljstvo igrati jer nemamo uvijek priliku igrati protiv svjetskih prvaka. Za nas će to biti jedan dobar test da vidimo gdje smo, na koga možemo računati u Meksiku i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat”, naglasio je izbornik.

Zadovoljni nakon uvodnih treninga bili su i igrači.

”Stvarno mi se sviđa ekipa i atmosfera i drago mi je da sam se odazvao izbornikovom pozivu. Mogu reći da mi je jako zanimljiva ovakva inačica malog nogometa. Inače se u Dalmaciji turniri većinom i igraju u sustavu 5+1 pa mi ovakva igra nije strana”, prokomentirao je Mijo Mišerda, novak u redovima reprezentacije, a inače nekadašnji prvoligaški futsal igrač, koji je izrazio želju za odlazak na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Meksiko:

”To mi bi bila čast i jedna lijepa uspomena. Nadam se da ću otići tamo i da ćemo svi skupa napraviti dobar rezultat”.

Jedan od reprezentativaca koji je već imao prilike igrati na Socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu i braniti boje Hrvatske jest Valentino Kolić. O novim suigračima ima samo riječi hvale.

”Čini mi se da se ove godine pojačao kadar i za sada to jako dobro izgleda. Vidim dosta potencijala u ekipi. Iako se nismo previše uigrali nakon dva treninga, u Rumunjsku idemo pokazati što znamo i idemo dati sve od sebe”, dodao je Kolić, koji će iskustvo sa Svjetskog prvenstva u Grčkoj pamtiti cijelog života:

”Bilo je jako lijepo predstavljati svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu. Naravno da je to svima čast. To je nešto što se pamti, a ja se nadam da ćemo u Meksiku kao reprezentacija napokon napraviti iskorak u odnosu na prijašnja natjecanja”, zaključio je.

No, hrvatske reprezentativce najprije čeka Rumunjska, a tamo će, uz spomenute Ruse, odmjeriti snage još i s Moldavijom, Bugarskom, Belgijom te domaćinima Rumunjima.

Za kraj je izbornik reprezentacije Željko Ostrman odredio i popis putnika za Socca Kontinentalni Kup u malom nogometu, a to su vratari Andrija Budimir i Mateo Maglov, te igrači Josip Haluška, Valentino Kolić, Mijo Mišerda, Denis Kuzmanić, Marijan Tunjić, Dominik Zeko, Goran Dlesk, Siniša Đipalo, Alen Grafina, Davor Milanko.

Natjecanje u Rumunjskoj održat će se od 17. do 19. rujna.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET