Otkazana dva Svjetska kupa, Sinkovići nastavljaju s pripremama za Tokio: Kako nama, tako i našim protivnicima

Sinkovići

Nakon izbijanja COVID-19 (koronavirusa), brzo rastućeg broja slučajeva koji su sada prijavljeni širom svijeta, vladine akcije suzbijanja virusa i sve veća ograničenja na globalna putovanja, Izvršni odbor FISA-e, Talijanska veslačka federacija, gradovi Sabaudia, Varese i Gavirate, te odgovarajući Organizacijski odbori (OC) pažljivo su procijenili utjecaj ove situacije na predstojeće Svjetske veslačke događaje koji bi se trebali održati u Italiji i donijeli su sljedeće odluke:

I. Svjetski kup, Sabaudia ITA (10. – 12. travnja) – OTKAZANO
II. Svjetski kup, Varese ITA (01. – 03. svibnja) – OTKAZANO

Oba Svjetska veslačka kupa 2020. otkazani su i neće biti odgođeni niti premješteni. Otkazana je Europska olimpijska i paraolimpijska kvalifikacijska regata koja se trebala održati od 27. do 29. travnja 2020. u talijanskom Vareseu. O drugim mogućnostima preseljenja kvalifikacijskih prilika za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. razgovara se s drugim OC, kao i MOO-om i IPC-om.

“Otkazana su prva dva Svjetska kupa koja su se trebala održati u Italiji. Kako nama, tako i drugima, tako da ćemo se mi spremati dalje kao da se ništa nije dogodilo. Dogovorili smo se s trenerom Bralićem sjesti u četvrtak i napraviti plan s obzirom na novonastalu situaciju. Nama to i nije toliko problematično kao posadama koje se nisu kvalificirale na Olimpijske igre, jer je zadnja kvalifikacijska regata trebala biti u Italiji krajem travnja. Ne treba se puno žaliti, imamo istu situaciju kao i svi naši najveći protivnici i spremamo se dalje za Olimpijske igre kao da ništa nije bilo,” rekao je Martin Sinković.

Iz Hrvatskog veslačkog saveza za sada nema informacija o otkazivanju regate Croatia open koja je na rasporedu 4. i 5. travnja na Jarunu.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI