Otkazana sva gimnastička Europska prvenstva: U svakom zlu ima nečeg dobrog…

Tin Srbić

Europska gimnastička federacija (UEG) povukla je radikalan, ali očekivan potez – zbog svjetske pandemije COVID-19 otkazana su sva ovogodišnja Europska prvenstva u gimnastici!

Europsko prvenstvo za seniorke i juniorke u sportskoj gimnastici trebalo se održati od 30. travnja do 3. svibnja u Parizu, od 21. do 24. svibnja Kijev je trebao ugostiti Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, dok je Baku domaćin Europskog prvenstva u muškoj sportskoj gimnastici za seniore i juniore koje se ipak neće održati u planiranom datumu 27. do 31. svibnja.

“Budite sigurni da smo posvećeni pronalaženju izvedivih rješenja za sve ove događaje. Naš je cilj premjestiti ova natjecanja u drugu polovicu godine i radit ćemo s lokalnim organizacijskim odborima na pronalaženju novih datuma, a više informacija bit će objavljeno krajem travnja. Kako su neka od ovih natjecanja i kvalifikacijska za Olimpijske igre u Tokiju, izvijestili smo Svjetsku gimnastičku federaciju o otkazivanju natjecanja i tražimo novo rješenje“, stoji u priopćenju UEG.

Kratak komentar na odluku dao je i prvi čovjek Europske gimnastičke federacije, Farid Gajibov.

“Naša glavna briga uvijek je sigurnost i dobrobit gimnastičara, njihovih trenera, navijača i naših partnera. S obzirom na trenutnu situaciju, smatramo da je odgađanje ovih natjecanja najbolja opcija.”

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić u Bakuu je u svibnju trebao braniti europsko srebro na preči osvojeno prošle godine u Szczecinu. No, za to bi priliku mogao dobiti očito tek na jesen.

“Iskreno, meni ova odluka i nije toliki problem. Zbog svih ozljeda i problema koje sam imao početkom godine, nisam siguran da li bih bio u pravoj formi za Europsko prvenstvo. Ne u onakvoj s kakvom sam ja jedino zadovoljan. Loše je ipak što je cijela sezona narušena svima, ali u svemu tome lošemu meni čak to i nije ispalo toliko loše. U svakom zlu ima nečega dobroga. Nadam se da će se Europsko prvenstvo ipak održati na jesen kako je najavljeno,” poručio je Tin.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,