Pašalić: Izbornik će najbolje odlučiti što mu treba; Livaković: Dečki ispred mene će dobro odraditi posao

Pašalić Mario, Hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening na pomoćnom travnjaku stadiona na riječkoj Rujevici, gdje će u subotu od 20.45 sati igrati odlučujući dvoboj za odlazak na Europsko prvenstvo.

Trening je prošao bez kapetana Luke Modrića, koji je privatnim zrakoplovom otputovao u Monte Carlo gdje će primiti još jednu u nizu nagrada za poseban doprinos u svijetu nogometa.

‘Golden Foot’ se dobiva za individualne i momčadske uspjehe, igračima koji imaju najmanje 28 godina.

Zaklada Vatreno srce uz pomoć hrvatskih reprezentativaca u jednoj večeri prikupila više od pola milijuna kuna: Ponosni smo, zovite i dalje

“Odradili smo prvi trening i donatorsku večer Zaklade Vatreno srce s puno emocija i zadovoljstva, a pripreme za ključnu utakmicu sa Slovačkom želimo odraditi na najbolji mogući način, kako bismo se svi zajedno radovali u subotu. Dovoljan nam je bod, ali kada se igra na bod, to ne završi dobro. Imamo kvalitetniju momčad i idealno bi bilo ponoviti nastup iz Trnave. Jednostavno moramo ići na pobjedu, niti ne znamo drugačije. Kalkulacije su zanimljive medijima, mi se time ne zamaramo. Mi znamo da imamo kvalitetu te uz svježinu i pravi pristup ne bi trebalo biti problema,” najavio je Mario Pašalić.

“Izbornik će najbolje odlučiti što mu treba u sastavu. Poraz 0:4 u Trnavi nije realno stanje Slovačke, oni su također u igri za prolaz i vide svoju šansu. Dolaze po pobjedu i bit će teško. Super se osjećam, zadovoljan sam, najvažnije mi je igrati i to sam pronašao u Atalanti. Imam kontinuitet, nema ozljeda i potpuno sam spreman,” dodao je veznjak Atalante, koji je u prošlom kolu Lige prvaka zabio za remi protiv Manchester Cityja.

Izostankom ‘kartoniranih’ Vide i Lovrena obrana hrvatske mogla bi biti na posebnim mukama protiv motiviranih Slovaka.

Dominik Livaković, ‘jedinica’ Dinama i reprezentacije, ipak s puno optimizma gleda na subotnji okršaj.

“Imamo kvalitetne braniče u kadru i siguran sam da neće biti problema sa zadnjom linijom, bez obzira tko će zamijeniti Vidu i Lovrena. Osim toga, Hrvatska kao viceprvak svijeta uvijek ide na pobjedu, ne smijemo niti razmišljati o bilo kakvom drugom raspletu…”

“Prije par dana moj je Dinamo odigrao odlično na Rujevici, nadam se da će tako biti i protiv Slovačke. Tu sam odigrao i prvu natjecateljsku utakmicu za reprezentaciju, protiv Engleske, i nadam se da ćemo baš ovdje osigurati plasman na Europsko prvenstvo,” prenosi hns-cff.hr.

“U Slovačkoj nisam imao mnogo posla, a uvjeren sam da će dečki ispred mene dobro odraditi svoj posao. Igrački su Slovaci jako kvalitetni, odmah iza nas u ovoj skupini. Hamšika svi znaju, on im je jedan od najboljih igrača u povijesti,” zaključio je Livaković.

NOGOMET