Pavao Jozić preko svjetskog prvaka do europskog srebra, Mužinić zadovoljna i broncom

Pavao Jozić

Hrvatski parastolnotenisač Pavao Jozić osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u švedskom Helsingborgu, dok je Anđela Mužinić osvojila broncu.

Jozić je u finalu kategorije 7 izgubio od Nizozemca Jeana Paula Montanus s 0-3 (5-11, 4-11, 6-11).

Na putu do finala Jozić je prošao skupinu bez poraza uz pobjedu nad svjetskim prvakom Španjolcem Jordyjem Moralesom s 3-2. Nakon prolaska skupine, u četvrtfinalu je pobijedio Poljaka Michala Deigslera s 3-1, a u polufinalu Šveđanina Nicklasa Thomasa Westeberga s 3-2.

“Bilo je ovo izuzetno naporno natjecanje, jer sam u skupini i nastavku natjecanja dosta mečeva dobivao u petom setu. Noge su mi bile otežane i ponestalo mi je snage za dodatni iskorak kako bih došao na europski tron”, kazao je Jozić koji je posebno istaknuo pobjedu u skupini protiv aktualnog svjetskog prvaka Španjolca Jordyja Moralesa.

“Kako sam preuzeo njegov dio ždrijeba tako mi se otvorio put do finala. Prije dvije godine u Laškom bio sam brončani, a sada ću ovim rezultatom zasigurno podići svoj rejting, a moj sportski cilj je nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju”, poručio je 25-godišnji Samoborac, prenosi hpo.hr.

Medalju i to brončanu je osvojila Anđela Mužinić u kategoriji 3.

Anđela je do polufinala stigla bez izgubljenog seta, a u polufinalu je neočekivano izgubila od Talijanke Michaele Brunnelis s 2-3 (11-9, 8-11, 6-11, 11-9, 8-11).

“Odigrala sam u loše u polufinalu i moram priznati da je Talijanka bila bolja od mene. Ostaje mali žal što sam turnir odigrala do polufinala bez izgubljenog seta, ali to je draž našeg sporta. Na koncu netko mora izgubiti. Ovog puta sam bila to ja, a ne mogu reći da nisam zadovoljna niti broncom”, kazala je Anđela Mužinić, koju još očekuje borba u ekipnoj konkurenciji gdje će s Helenom Dretar Karić braniti zlato iz Laškog 2017.

PARAOLIMPIJCI