Perkovac objavio svoj prvi reprezentativni popis: Ovo je najbliže mojoj viziji rukometa

HRS, Izbornik, Goran Perkovac

Novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac, objavio je popis igrača na koje računa za dva kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Nizozemske. Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još osam koji su na listi pričuva. Na put u Nizozemsku s kojom Hrvatska igra 8. ožujka 2023. godine u 19.30 sati u Eindhovenu, odnosno uzvrat u Osijeku 12. ožujka 2023. godine u 17.15 sati, novi izbornik vodit će 20 igrača.

U odnosu na reprezentaciju koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine, na popisu više nema vratara Dine Slavića, kružnih napadača Željka Muse, Leona Šušnje i Nikole Grahovca, specijalista za obranu Jakova Gojuna, zatim Luke Šebetića i Lovre Mihića. Od novih igrača tu su povratnici Marin Šego na vratima, Manuel Štrlek te oporavljeni David Mandić na lijevom krilu. Povratnici na crtu su Ilija Brozović i Veron Načinović. Zdrav je i vraća se na svoje mjesto lijevog vanjskog Tin Lučin. Na poziciji desnog vanjskog su nakon saznanja da Ivana Martinovića čeka operacija, tri nova igrača, Luka Stepančić koji se vratio nakon dvije godine i brojnih operacija, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Novo ime je i desno krilo Mario Šoštarić koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju 25. siječnja ove godine.

Istodobno, novi izbornik je kompletirao stručni stožer reprezentacije. U njemu su: Boris Dvoršek kao pomoćni trener te Valter Matošević kao trener vratara. Ostatak stožera je isti kao što je bio i do sada. To znači da su i dalje fizoterapeuti Željko Kercel i Filip Šimunović, doktor Domagoj Gajski, tehniko Zdravko Mirilović, team manager Ivica Maraš, direktor Ivica Udovičić te video analitičar Zoran Čulk.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 06. ožujka u 13.00 sati u Hotelu Westin. Isti dan ima jedan zajednički trening, a sutradan leti za Eindhoven. Iz Nizozemske reprezentacija leti za Osijek, a smještena je i trenirat će u Vukovaru, sve dane osim subote navečer kad će završni trening odraditi u dvorani Gradskog vrta.

Kao što je poznato, Hrvatska je u prva dva susreta pobijedila Grčku 33:25 i Belgiju 30:27. Susreti protiv Nizozemske izuzetno su važni za vjerujemo konačni rasplet u skupini, jer Hrvatska želi biti prva, što bi joj donijelo mogućnost povoljnijeg žrijeba za EHF EURO 2024. godine.

Goran Perkovac, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije: “Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima, odnosno najbliže mojoj viziji rukometa koji želim da reprezentacija igra. Kada nam se vrate ozlijeđeni igrači poput Halila Jaganjca i Ivana Martinovića, to će biti okosnica reprezentacije za sve ono što nas čeka u skoroj budućnosti. Kao što znate, imamo jako malo vremena. Praktički nam je na raspolaganju samo jedan trening prije prvog susreta, koji ćemo iskoristiti da se uopznamo i složimo igru za susret protiv Nizozemske u Eindhovenu. To je izuzetno respektabilan suparnik. Mislim da ovoga trenutka igraju najbrži rukomet na svijetu. Bit će to veliki izazov, ali mislim da mi tu prepreku možemo preskočiti. Što se tiče stručnog stožera, odabrao sam dvojicu ljudi, Borisa Dvoršeka kao pomoćnog trenera i Valtera Matoševića kao trenera vratara jer im maksimalno vjerujem. Poznajem njihov rad, oni znaju kako ja funkcioniram i ne sumnjam da će to sve dobro izgledati. Ostatak stručnog stožera je isti i nije bilo potrebe za nekim promjenama.“

MARIN ŠEGO – FRISCH AUF GÖPPINGEN
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
LUKA STEPANČIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
MATEO MARAŠ – GRUNDFOS TATABANYA KC
FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF

REZERVNI IGRAČI (DOLAZE U SLUČAJU NAKNADNOG POZIVA):

DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
DAVOR ĆAVAR – RK PPD ZAGREB
TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE
ŠIME IVIĆ – SC DHFK LEIPZIG
IVAN ČUPIĆ – RK PPD ZAGREB
PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
KARPO SIROTIĆ – RK PPD ZAGREB

STRUČNI STOŽER:

GORAN PERKOVAC, IZBORNIK
BORIS DVORŠEK, TRENER
VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER VRATARA
ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
DOMAGOJ GAJSKI, LIJEČNIK
IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO
ZORAN ČULK, VIDEO

RUKOMET