Perkz napušta G2 Esports!

Perkz G2

Nakon petogodišnje suradnje, hrvatski esportaš i najtrofejniji europski League of Legends tim rastaju se mirnim putem.

Luka Perkz Perković više neće nastupati za G2 Esports. Ovu vijest objavila je sama organizacija na svojem Twitter profilu i time šokirala čitavu League of Legends, ali općenito i cijelu esport scenu. Kao što se moglo očekivati, brojni Lukini i G2 obožavatelji nisu sretni ovom odlukom, što pokazuju u komentarima na društvenim mrežama.

Perkz je s G2 Esportsom osvojio osam naslova u LCS/LEC ligama i jednu titulu MSI-a. Na posljednja dva Worldsa (Svjetska prvenstva) plasirali su se među četiri najbolje ekipe. Prije dvije godine igrali su finale, koje su izgubili od FunPlus Phoenixa, dok su u ovogodišnjem izdanju ispali u polufinalu od DAMWON Gaminga.

Kraljevi Europe tako ostaju bez najtrofejnijeg igrača Zapada nakon što se tjednima špekuliralo o njegovom odlasku. Perkz se na svom službenom Twitter profilu kratko oglasio povodom svega ovog. “Zauvijek u mom srcu, završavamo jedno i krećemo u drugo poglavlje. Namjeravam dominirati. Europo, molim te, samo me gledaj“, stoji u kratkoj objavi.

Kako se posljednjih tjedana spominjao njegov odlazak, tako se često navodila Lukina nova destinacija. Iako je nekolicina predviđala da će otići u Fnatic, velikog rivala G2 Esportsa, izgledniji je da ide put Sjeverne Amerike. Da budemo precizniji, Cloud9 najveći je favorit za njegov dolazak. S obzirom da je Perkz do 2022. godine ugovorom vezan za G2 Esports, vjeruje se da će ga budući tim otkupiti za pet milijuna eura, što bi bio postao najveći iznos u esport transferima za nekog igrača.

DRUŠTVENE MREŽE