Pet Hrvatica u akciji na Zagreb Ladies Openu

Njirić

Sve je spremno za početak glavnog turnira ovogodišnjeg Zagreb Ladies Opena, koji se za ukupni nagradni fond od 80 tisuća američkih dolara do nedjelje igra na zemljanoj podlozi Teniskog centra Maksimir.

Hrvatski ljubitelji tenisa će do kraja tjedna moći navijati za domaće predstavnice u glavnom ždrijebu zagrebačkog ITF turnira…

Tereza Mrdeža ponovno je u Zagrebu i krenut će u obranu lani osvojenog naslova, ove godine kao šesta nositeljica, a za pobjede će se boriti i Tena Lukas, Lea Bošković, Silvia Njirić i Antonia Ružić. Lea, Silvia i Antonia dobile su pozivnice za glavni turnir.

Mrdeža će svoj prvi izazov imati u prvom kolu protiv francuske kvalifikantice Estelle Cascino, 474. tenisačice svijeta. Lukas će se na startu sresti sa sedmom nositeljicom, Rumunjkom Irinom Marijom Barom (191.), Bošković će tražiti pobjedu nad Francuskinjom Amandine Hesse (238.), Njirić će ići na Bugarku Elitsu Kostovu (227.), a početni izazov za Ružić bit će susret s osmopostavljenom Talijankom Martinom Trevisan (193.).

Mrdeža se lani dobro osjećala u Zagrebu na putu do osvajanja turnira, dok i preostale četiri Hrvatice dolaze u dobroj formi. Lukas i Njirić su prošlog tjedna slavile titule na svojim postajama na ITF-ovu Touru, Tena u Beču, a Silvia u Vrnjačkoj Banji, u Srbiji. Bošković se ovog ljeta može pohvaliti naslovom na ITF-ovu turniru u njemačkom Horbu, dok je Ružić učvrstila status trenutno vodeće hrvatske juniorke s nekoliko zapaženih rezultata, uključujući nedavno finale na ITF-ovu juniorskom turniru drugog ranga u mađarskom Szekesfehervaru.

Od hrvatskih predstavnica, u utorak će svoje mečeve u singlu igrati Bošković i Ružić. Na početku tjedna dovršene su kvalifikacije, u kojima su do završnog kola došle Laura Mašić i Monika Dedaj, ali nisu uspjele izboriti glavni ždrijeb.

TENIS
Tagged with: