Petra Drušković, Margarita Mratović i Franćeska Pleština ušle u povijest hrvatskog ragbija!

Margarita Mratović , Petra Drušković i Franćeska Pleština,  Foto Hrvoje  Čizmić

Unatoč dosta izmijenjenom sastavu splitska momčad upisala je sigurnu i uvjerljivu pobjedu (50:5) nad mladom i ambicioznom momčadi Zagreba. Već nakon 16. minuta igre ragbijaši Nade stekli su prednost 19:0 i dali do znanja gostima da će prigodu za eventualnim iznenađenjem na Starom placu morati tražiti neki drugi put.

Susret u Splitu između Nade i Zagreba mnogo više od pobjede splitske momčadi bit će upamćen po jednom zaista rijetkom i nesvakidašnjem događaju u hrvatskom ragbiju. Na Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama prvi put u povijesti hrvatskog ragbija na utakmici seniorskog Prvenstva Hrvatske sudile su žene. Petra Drušković, Margarita Mratović i Franćeska Pleština na ovaj lijep i simboličan način ušle su u povijest hrvatskog ragbija!

“Zadovoljna sam kako je prošla utakmica, a komunikacija s curama bila je super. Franćeska je do sada sudila razvojna ragbi 7 natjecanja, dok je Margarita nedavno položila ispit i odmah se pokazala kao veliki potencijal; obje su mlade i perspektivne sutkinje te me veseli vidjeti kako će napredovati. Po Europi stalno gledamo sudačke timove od tri žene i danas smo to konačno ostvarili i kod nas,“ rekla je Petra te nadodala kako je cijeli dan prošao u pozitivnoj atmosferi te kako su ih svi primili s puno poštovanja i podrške.

Pred splitskom momčadi sada je ogled s najvećim konkurentom za naslov, momčadi HARK Mladosti. Obje momčadi izuzetno motivirane iščekuju subotnji derbi u Zagrebu, borbu za startnu jedinicu i prednost u doigravanju na proljeće.  (Foto: Hrvoje  Čizmić)

OSTALI SPORTOVI