Pivarić: “Nismo se snašli kako smo mislili i planirali”; Benković: “Kasno smo reagirali”

Lyon, Instagram

Nogometaši Dinama nisu se dobro proveli na gostovanju u francuskom Lyonu.

Obrana Modrih kapitulirala je tri puta, a cijelu večer je ‘častila’ suparničke igrače.

“Sigurno da nije dobro kad doživiš ovakav poraz. Nismo dobro otvorili utakmicu, ali nešto se pita i Lyon. Bili su bolji, posebno prvo poluvrijeme i dominirali su. Mi smo se povukli i nismo se snašli kako smo mislili i planirali. Dobri su i posložili su se dobro večeras. Imali su negativan niz i htjeli su se izvaditi danas, to im je i uspjelo. Mi trebamo izvući pouku iz ovoga za dalje,” rekao je kapetan Josip Pivarić pa nastavio:

“Počeli smo igrati tek u drugom dijelu, nakon 3:0 i mislim da smo zaslužili ipak koji gol. Znamo koju kvalitetu ima Lyon, ali nismo mislili da će završiti baš ovako. Trebamo se okrenuti Rijeci i napraviti sve za tri boda. Čast je nositi kapetansku traku i to je velika odgovornost. Htio sam sve najbolje, nažalost nismo uspjeli,” dodao je za kraj branič Dinama, prenosi službena klupska stranica.

“Bilo je dosta posla u obrani večeras i Lyon je dobro ušao u utakmicu. Odlični su i bez igrača koji nedostaju. Nadali smo se boljem rezultatu, ali eto nažalost nismo uspjeli. Trebamo krenuti dalje i naravno da nam je žao zbog ovog rezultata. Napravili su pritisak koji nismo očekivali i kasno smo reagirali. Imali smo i dvije prečke, ali nažalost rezultat je na kraju negativan. Sigurno je super iskustvo za mladog igrača igrati Ligu prvaka, poseban je osjećaj. Bit će lakše iz utakmice u utakmicu, nema više početne treme i za ovakve se utakmice živi,” rekao je nakon neugodnog poraza mladi Filip Benković.

U drugoj utakmici skupine H Juventus i Sevilla su u Torinu odigrali bez golova 0:0. U sljedećem kolu, 27. rujna, Dinamo na Maksimiru dočekuje Juventus, a Sevilla je domaćin Lyonu.

Nakon gostovanja u Lyonu, Modri se okreću utakmici prvenstva protiv Rijeke (nedjelja, 18.9.) te zatim 1/16 finala Kupa protiv Velog Vrha kod Pule (utorak, 20.9.).

NOGOMET