Pobjeda Splićana na punim Gripama: Odličan start futsalskog sveučilišnog Europskog prvenstva

JakovMatic_3

U užarenoj atmosferi kultne Male dvorane na Gripama, domaća momčad Sveučilišta u Splitu zaigrala je svoju prvu utakmicu na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu i pobjedom opravdala očekivanja prepune dvorane navijača. Splićani su protiv Sveučilišta LappeenrantaLahti snažnom voljom došli do prevlasti i utakmicu završili rezultatom 5:0 (4:0).

“Dobro smo krenuli u turnir. U uvodnim minutama prvog poluvremena pokazali smo zavidnu razinu i želje i onoga što bi domaćin trebao pokazati. Utakmicu smo dobro usmjerili, na vrijeme smo poveli i mislim da je to bilo ključno u ovom susretu. Na kraju 5:0, super otvaranje prvenstva i utakmica po mjeri, svi su osjetili žar igre, a u petak nas već očekuje nova utakmica“, je poručio je trener splitske momčadi, Duško Martinac.

Odanost prema svojim navijačima, ali i Sveučilištu, najbolje je prikazao Luka Grubišić: “U prvom smo poluvremenu već riješili utakmicu, mislim da smo kvalitetna momčad, koja je zasluženo pobijedila. Zaista nam znači podrška svih naših prijatelja i sugrađana. Hvala svima na beskrajnoj podršci, nadam se da će nas u daljnjim fazama natjecanja biti sve više.“

Prvim pogotkom na utakmici kapetan domaćina, Ante Crnjac, poveo je momčad prema slavlju i potvrdio kvalitetu dugogodišnjeg predanog rada cijeloga tima. Momčad Sveučilišta u Splitu već u petak čeka nova avantura, na istom mjestu, u isto vrijeme. Od 17 sati na terenu će dočekati Sveučilište Toulouse, gdje će nastojati novim trobodom tražiti mjesto za prolazak među osam najboljih.

RASPORED I REZULTATI

Ulaz na sve utakmice besplatan je za sve navijače i strastvene ljubitelje futsala, a za one koji ovaj spektakl ne mogu gledati uživo, prijenosi utakmica dostupni su na UniSport TV YouTube kanalu, dok su svi rezultati dostupni na službenoj stranici EUSA-e. Neka vas ljubav prema futsalu povede prema novim avanturama & osigura nezaboravne uspomene!

(Foto: Jakov Matić)

NOGOMET
Tagged with: ,