Podravka saznala suparnice u novoj Ligi prvakinja, Saračević očekuje atraktivne utakmice i odličnu atmosferu u Koprivnici

Zlatko Saračević

U Beču je održan ‘virtualni’ ždrijeb skupina za novu sezonu DELO EHF Lige prvakinja i EHF Lige prvaka.

Ovo je prvi puta u povijesti ovog natjecanja da je ždrijeb održan virtualno odnosno bez prisustva predstavnika klubova, zbog aktualne COVID-19 situacije u svijetu.

Skupina A:
Metz Handball (FRA)
Rostov-Don (RUS)
Vipers Kristiansand (NOR)
Team Esbjerg (DEN)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
CSM Bukurešt (ROU)
SG BBM Bietigheim (GER)
RK Krim Mercator (SLO)
Skupina B:
SCM Ramnicu Valcea (ROU)
Györi Audi ETO KC (HUN)
WHC Budućnost (MNE)
Borussia Dortmund (GER)
CSKA (RUS)
Brest Bretagne (FRA)
Odense Handbold (DEN)
RK Podravka Vegeta (CRO)

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nakon ždrijeba je izjavio: “Mislim da smo od dvije moguće skupine dobili ipak onu nešto lakšu. No, nemojmo se zavaravati, ovo je Liga prvakinja i tu su sve ekipe na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i u svakoj utakmici damo sve od sebe. Mislim da se možemo nositi sa svim ekipama u našoj skupini, a svaka će utakmica biti spektakl za sebe. Očekujem atraktivne utakmice i da Koprivnica još jednom pokaže Europi kakvu atmosferu može stvoriti.”

Od ove godine Liga prvakinja igra se u novom formatu s dvije skupine po osam klubova u svakoj. Nakon 14 odigranih kola, dva najbolja kluba iz svake skupine plasiraju se direktno u četvrtfinale dok se klubovi s trećeg, četvrtog, petog i šestog mjesta natječu u playoffu. Dva posljednje plasirana kluba iz svake skupine završavaju natjecanje nakon 14. kola.

Prema rasporedu, Liga prvakinja trebala bi početi 12. rujna. Rukometašice Podravka Vegete trenutno su na odmoru, a početak priprema zakazan je za 20. srpnja.

RUKOMET