Podravka u Mađarskoj uzela bod braniteljicama naslova: U prvom dijelu smo bili stidljivi, u drugom smo igrali kako znamo!

Siofok - RK Podravka Vegeta 3. kolo EHF Kupa (1)

Rukometašice Podravke Vegete odigrale su sjajnu utakmicu u trećem kolu EHF Kupa te su na gostovanju kod mađarskog Siofoka, braniteljica naslova za koje nastupaju i Andrea Kobetić i Katarina Ježić, ostale neporažene (30:30).

Jovana Risović briljirala je s 19 obrana, jednu je dodala Ećimović, a po pet pogodaka su zabile su Tjaša Stanko, Aneja Beganović, Dijana Mugoša i Dejana Milosavljević. Za domaće je šest zabila Kobetić.

“Jedna jako kvalitetna utakmica na razini utakmica u Ligi prvakinja. U prvom smo poluvremenu bili malo stidljivi, a onda smo u drugom poluvremenu igrali onako kako mi to znamo. Čak smo i poveli, no promašeni ziceri i greške skoro su nas skupo koštali. Pokazali smo kvalitetu i karakter i idemo dalje. Imamo pet bodova, a želimo ih osam i to je naš cilj,” istaknuo je trener Saračević.

Risović je pohvalila svoje suigračice: “Želim im čestitati na borbenosti! Odigrale smo jednu kvalitetnu utakmicu, došle smo u Siofok znajući da nemamo što izgubiti. Ovom smo utakmicom pokazale da se možemo nositi sa svim ekipama u EHF Kupu. Gubile smo čak pet razlike, ali nismo se dale. Sljedećeg vikenda one dolaze nama u goste te nas sigurno čeka još jedna teška utakmica.”

Podravka Vegeta i Siofok imaju isti broj bodova…

U idućom kolu igra se dvoboj istih suparnica, ali u koprivničkoj SD Gimnazije Fran Galović, sljedeće nedjelje u 15.30 sati.

PODRAVKA VEGETA: Risović (19), Ećimović (0+1); Turk 1, Beganovič 5, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević 4, Džono, Milosavljević 5(1), Mugoša 5, Franušić, Stanko 5, Gjorgjijevska, Tsakalou 3, Benko 2. TRENER: Zlatko Saračević.

Rezultati by SofaScore

RUKOMET