Podravka Vegeta na gostovanju u Njemačkoj otvara Ligu prvakinja: Jedan cilj smo ostvarili, ali nećemo tu stati!

Saračević, Tatari, Selena Milošević

Podravka Vegeta u nedjelju 7. listopada na gostovanju kod njemačkog Thüringera kreće u novu avanturu u EHF Ligi prvakinja.

Trener Zlatko Saračević, legenda našeg rukometa, najavio je povratnički nastup aktualnih hrvatskih prvakinja u elitnom europskom klupskom rukometnom natjecanju.

“Idemo u Ligu prvakinja i to je ono što smo željeli. Nakon utakmice protiv Craiove rekli smo da ćemo u nastavku dati sve od sebe da nešto i napravimo. Što se tiče ekipe stanje je dobro i sve cure treniraju punim intenzitetom što znači da kondicijski trener Bojan Golub i fizioterapeut Bojan Savić dobro rade. Najvažnije je da nam je Selena Milošević koja se ozlijedila na pripremama s reprezentacijom sada u punom intenzitetu treninga nakon pauze od tjedan dana. Na put idemo sa 17 igračica i cijelim stručnim stožerom,” istaknuo je Sarač.

Direktorica Miranda Tatari Šimunović nada se i pozitivnom ishodu: “Počinje dugo očekivana i priželjkivana Liga prvakinja. Na početku sezone klub je postavio svoje ciljeve, a to je dupla kruna i ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja i najvažnije je da smo jedan od ciljeva ostvarili, ali tu nećemo stati. Pokušat ćemo preko Thüringera HC i RK Krim Mercatora tražiti put za drugu fazu u Ligi prvakinja. To sigurno nije lako, ali nastojat ćemo pokazati da nije nemoguće.” 

Trener je dao i nekoliko informacija o prvim suparnicama: “Ekipa su koja u sastavu ima 12 reprezentativki, Austrijanke, Njemice, Slovakinje, Mađarice i Srpkinje i to već puno govori o kvaliteti. Ne znamo kako to izgleda jer one su realno igrale samo domaće prvenstvo i nisu imale nekih jačih utakmica da bi mogli napraviti neku komparaciju. Rezultati su im impozantni u njihovoj ligi i u svakoj utakmici to je 10-20 razlike, ali ako budemo iskreni tako i mi radimo u Hrvatskoj. Idemo tamo da napravimo najbolje što možemo, a nakon dvije utakmice znat ćemo puno više i kako trebamo napadati da pokušamo ostvariti svoj cilj.”
Selena Milošević je prenijela svoje dojmove iz svlačionice: “Od početka smo se pripremali za Ligu prvakinja i čeka nas prva utakmica, a na nama je da pokažemo što smo radili i koliko smo spremne. Ovo će biti jako teško gostovanje, a sve skupa se nadamo što boljem rezultatu. Atmosfera u ekipi je odlična, a mi ćemo dati svoj maksimum,” istaknula je hrvatska reprezentativka i dodala:

“Svakako je to najelitnije natjecanje, a domaće utakmice u Ligi prvakinja bile su najljepše u mojoj karijeri no svako gostovanje je teško. Posebno to vrijedi za Thüringer jer je publika izrazito bučna i imaju odličnu ekipu, ali i navijače.”

Ekipa na put kreće u petak nakon ručka, a u subotu je na rasporedu trening i priprema za nedjelju kada će se u 14 sati u dvorani Wiedigsburghale Nordhausen odigrati utakmica protiv Thüringera HC.

 

RUKOMET