Podravka Vegeta u francuskom Metzu otvara Ligu prvakinja: Borit ćemo se svim srcem

Saračević, Podravka

U nedjelju 6. listopada od 17 sati Podravka Vegeta na gostovanju kod francuskog Metza otvara novu sezonu DELO EHF Lige prvakinja.

“Cijeli klub željno iščekuje početak Lige prvakinja. Ždrijeb nas je smjestio u tešku skupinu i sigurno nam neće biti lako. Nastavljamo istom igrom kao i prošle sezone. Nećemo se unaprijed predati, igrat ćemo sa srcem i vjerujemo u ostvarenje dobrog rezultata. Cilj je osvajanje duple krune u Hrvatskoj, a u Europi nam je želja proći u Glavnu rundu te ostvariti što bolji rezultat,” rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

“Znamo u kakvoj smo skupini, cijenimo i poštujemo protivnika, ali borit ćemo se svim srcem. Vjerujem u svoju ekipu koja je u boljoj formi nego prošle sezone. Radili smo na izdržljivosti, a ponajviše na obrani. Smatram da upravo u obrani leži uspjeh kontre i polukontre kojih nam je prošle sezone nedostajalo. Metz je jedan od favorita za osvajanje, imaju vrhunskog trenera koji je prošle godine primio nagradu za najboljeg u Lige prvaka. Po pitanju igračkog kadra moram reći kako se ističe Zaadi koja je jedna od najboljih igračica svijeta, a pojačali su se i dolaskom Burgaard te Peredery koja je stigla iz Krima. Nedostaje im jedino Smits koja je odsutna dulje vrijeme. Moramo igrati maksimalno, moramo igrati ono što možemo, a gdje smo u ovom trenutku u odnosu na našu skupinu tek trebamo vidjeti,” istaknuo je trener Zlatko Saračević.

“Nije nas bilo deset dana no to neće ostaviti traga na nas. Atmosfera je dobra, željne smo Lige prvaka nakon dugih priprema te jedva čekamo europske utakmice,” ispričala je Dejana Milosavljević.

Na Dejanu se nadovezala Tjaša Stanko kojoj će ovo biti prva europska sezona u dresu Podravka Vegete: “Naša ekipa ima dobar karakter. Željno iščekujemo jake utakmice te odlazak u Metz. Bitno je da stavimo ‘glavu na pravo mjesto’ i pustiti da rad, trud i pripreme koje su iza nas daju svoj rezultat.”

RUKOMET