Ponosni Robi: Očiti sam primjer da treba biti uporan i da treba sanjati!

Seligman

Europsko srebro najveći je uspjeh Roberta Seligmana u dosadašnjoj bogatoj gimnastičkoj karijeri, nakon osvojene europske bronce u Lausannei 2008. te dviju srebrnih medalja na Mediteranskim igrama, 2013. i 2018. godine.

“Stvarno, deset godina sam čekao na još jednu europsku medalju. Sada je bila nešto sjajnija pošto je 2008. bila bronca. Mislim, apsolutno zasluženo. Već imam osam finala na europskim prvenstvima. Konstantno sam tu. Već četrnaest godina sam u samom europskom i svjetskom vrhu. Vjerojatno se ona poslovica ‘Tko čeka, taj i dočeka’ tako sad meni desila. Stvarno sam sretan jer sam ove godine u odličnoj formi, baš sam nekako tempirao od prvenstva Hrvatske kada sam pobijedio, potom srebro na Mediteranskim igrama, sada srebro na Europskom prvenstvu…

“Stvarno sve ide fantastično, onako po planu kako sam i htio. Ove godine je baš vježba sjela, koncepcija vježbe i način pripreme i psihološka priprema. Sve je sjelo onako kako treba i želim sad to samo podizati sve više i više jer vrlo brzo, za dva mjeseca, doći će nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi i već se okrećem tome. Jako sam ponosan i sretan jer sam uložio puno truda i rada u ovo. Svakodnevno treniram po pet, šest sati, i naravno, kada si uporan, i ne odustaješ nikada, kad tad dođe na naplatu i kad tad se uspiješ popeti na postolje i ostvariti svoje snove. Ponosan sam što sam očiti primjer onoga da jednostavno treba biti uporan, treba sanjati, a onda se ponekad snovi i ostvare,” emotivno je poručio 32-godišnji Robi.

Drugi hrvatski predstavnik u današnjem finalu, Filip Ude, osvojio je šesto mjesto (14.000) odradivši nešto lakšu vježbu od one u kvalifikacijama.

“Nisam se osramotio onako kako znam, ali vježba je na početku loše krenula. Nešto je loše krenulo. To mi se nikad nije desilo. Tri puta sam ponavljao isti element. Krenem. Nije išlo. Jednostavno nije išlo. I onda sam preskočio taj element i nisam išao cijelu vježbu. Mislim, generalno sam zadovoljan jer nisam pao. Šesti sam. Još sam među najboljima i to mi je samo poticaj za daljnji rad,” osvrnuo se Ude na svoj nastup u Glasgowu.

OSTALI SPORTOVI