Poraz od Njemačke za kraj olimpijskih kvalifikacija: Nešto se mora mijenjati

Hrvatska, odbojkašice, CEV

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je od Njemačke u trećem susretu kvalifikacija za Olimpijske igre te time završila svoj nastup na tom natjecanju. Njemice su bile bolje rezultatom 3:0 (25:15, 25:17, 25:23), nakon samo 68 minuta igre.

”Nismo igrali kako bismo htjeli igrati, ali nije ni lako dobro igrati nakon prethodna dva poraza. Za mene je važno bilo procijeniti što ovaj tim može napraviti u budućnosti, a vjerujem da možemo više od prikazanog na ovom turniru. Nešto se mora mijenjati, a vjerujem da ćemo s vremenom moći napraviti puno više,” izjavio je nakon utakmice izbornik Daniele Santarelli.

Budući da su prethodna dva poraza, od Turske i Belgije, značila da Hrvatska više ne može proći u daljnju fazu kvalifikacija, izbornik Santarelli priliku je dao igračicama iz druge postave. Među njima je bila i Ema Strunjak, koja se nakon utakmice osvrnula: ”Ova utakmica možda nije bila rezultatski bitna, ali bila je za nas kao za ekipu i budućnost. Moramo dati više, a radom i trudom ćemo uspjeti doći do boljih rezultata!”

Božana Butigan je dodala: ”Napravile smo dosta neforsiranih grešaka, prva ja, a zatim sve ostale. Međutim, mlade smo i dalje ćemo raditi te vjerujem da ćemo u budućnosti biti još bolje!”

Za Hrvatsku su igrale Samanta Fabris, Sanja Gamma, Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović.

Hrvatske reprezentativke sada se okreću Europskoj zlatnoj ligi koja ih očekuje krajem svibnja.

(Foto: CEV)

OSTALI SPORTOVI